Amazon ondersteunt nu Arabische e-books op Kindle en in apps

0

Amazon ondersteunt vanaf nu officieel ook e-books in de Arabische taal op de Kindle e-readers en in de Kindle leesapps. Ook kunnen self-publishing auteurs voortaan boeken in het Arabisch uitgeven via Kindle Direct Publishing. Dat meldt Amazon in een persbericht.

Sinds deze week kunnen lezers op hun Kindle ook Arabische boeken lezen. 12.000 Arabische e-books zijn nu beschikbaar via de Kindle e-readers, de Kindle apps en de websites van Amazon. Het gaat om recente bestsellers van populaire internationale en Arabische auteurs maar ook om klassiekers.

Net als van de Kindle e-books in de andere talen, kun je van de Arabisce e-books ook eerst een voorproefje lezen voor ej het boek koopt. Ook kun je woorden opzoeken in het woordenboek of in het boek en fragmenten onderstrepen.

“We zijn blij dat de Arabische Kindle-boeken nu ook beschikbaar zijn voor de honderden miljoenen Arabisch-sprekenden over de hele wereld”, zegt David Naggar, vice-president bij Kindle.

Ook auteurs en uitgevers zijn tevreden. “We zijn blij dat we onze beste Arabische boeken nu aan Kindle-klanten over de hele wereld kunnen bieden”, zegt Bassam Chebaro, CEO van Arab Scientific Publishers. “We hebben al veel belangstelling bij onze beste auteurs, schrijvers en wetenschappers gezien om hun Arabische titels voor Kindle beschikbaar te maken.”

De Algerijnse bestsellerschrijfster Ahlam Mosteghanemi is verheugd over Amazon’s nieuwe dienst. “Eindelijk bereikt mijn werk Arabische lezers in de hele wereld. Deze dienst verkleint de afstand tussen het Arabische boek en zijn lezers.”

Bekijk hier de Arabische collectie op Amazon.de, Amazon.com en Amazon.co.uk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in