Amazon opent boekwinkel in Seattle

1
Amazon Book Store Seattle
Foto: Amazon

Online gigant Amazon heeft sinds dinsdag ook een “offline” boekhandel. Een echte boekwinkel met papieren boeken, boekenkasten en tafels waarop de titels liggen uitgestald. 

De winkel in Seattle is het resultaat is van 20 jaar ervaring in het vak en combineert de voordelen van het online en offline kopen van boeken. De boeken in de winkel zijn geselecteerd op basis van klantenrecensies op Amazon.com, pre-orders, verkopen, populariteit op het platform Goodreads en eigen beoordelingen.

De boekwinkel wil elk boek zoveel mogelijk zichtbaarheid geven. Het gaat er dus niet om zoveel mogelijk boeken op de planken te proppen, maar om elke uitgestalde titel duidelijk onder de aandacht te brengen.De boekwinkel telt 5000 à 6000 titels en in elk boek zit een recensiekaart, met daarop de beoordelingen van lezers op Amazon.com.

Amazon heeft een grote hoeveelheid aan data over het koopgedrag van klanten tot zijn beschikking en heeft deze gebruikt om zoveel mogelijk in te spelen op de specifieke interesses van de kopers. Zo zijn er bijvoorbeeld afdelingen met “Populairste kookboeken”, “Awardwinners” en “Young Adult met 4,5 sterren of meer”. Op deze manier moet voorkomen worden dat onverkochte boeken stof staan te verzamelen en uiteindelijk worden teruggestuurd naar de uitgever.

Uiteraard zijn de prijzen hetzelfde als op de website. Daarbij kun je in de winkel ook verschillende apparaten bekijken en uitproberen, zoals de Kindle ereader en de Fire tablet.

Vorig artikelShortreads: nieuw verhalenplatform over actualiteit
Volgend artikel‘E-reader heeft zijn beste tijd gehad’

1 REACTIE

  1. Blijkbaar is daar toch behoefte aan een fysieke boekhandel met leesadvies. Erg beperkt leesasdvies dan wel. Maar toch. Gelukkig hebben wij zonder hulp van Amazon en zijn ‘deep pocket’ nog – zelfs onafhankelijke – boekhandels, al verdwijnen ze wel. Vaak geeft de boekhandelaar ook leesadvies. Als die nu ook nog via één of ander platform digitale boeken aanbiedt en gebruik kan maken van een online platvorm voor gedrukte boeken – voor wie op zaterdag echt niet beslissen kon maar het op zondag wel zeker weet – dan hoeft het boekenvak helemaal niet uit te sterven. Een liefhebber voor mooi uitegegeven fictie en non-fictie zal er altijd zijn. Enkel slecht afgewerkte pocketuitgaven mogen er voor mijn part uit en waarom zou je ‘snelle vlotte lezers’ per se in je bib willen hebben? Een reader volstaat dan ruimschoots. Voor mij toch.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in