Amazon gaat epub ondersteunen

Amazon zou aan een aantal Amerikaanse uitgevers hebben laten weten dat het op korte termijn epub-bestanden gaat verkopen in de Bookstore. Ook zouden bezitters van een Kindle binnenkort e-books in epub-formaat kunnen openen.

Amazon Kindle Kindle 2 (Wit 6″)Tot nu toe biedt Amazon e-books alleen te koop aan in het propriëtaire mobi-formaat. Hoewel de meeste Kindle-modellen ook de bestandsformaten text, html en pdf ondersteunen, heeft Amazon tot nu toe het breed toegepaste epub-formaat links laten liggen.

Daarin lijkt nu verandering te komen. De weblog Good E-reader meldt dat Amazon aan verschillende uitgevers heeft laten weten dat het voortaan e-books in epub-formaat zal accepteren en gaat aanbieden in zijn Bookstore. Ook moeten Amazons Kindle-e-readers epub-bestanden kunnen openen, vermoedelijk na het installeren van een firmware-update.

Het is nog niet duidelijk wanneer Amazon epubs gaat aanbieden en met welke drm deze worden uitgerust. Ook is nog niet bekend wanneer Amazon updates voor de Kindles zal uitbrengen.


Het is een copy/paste van Tweakers dus ook maar even netjes de bron vermelden.
Door Dimitri Reijerman, donderdag 19 mei 2011 13:25
Link: http://tweakers.net/nieuws/74541/amazon-gaat-epub-ondersteunen.html

Al met al dus zeker geen verkeerd nieuws.