Amazon stapt in luisterboeken

0

Vandaag heeft webwinkel Amazon bekendgemaakt dat het uitgever van luisterboeken Audible.com overneemt. In de catalogus van Audible komen onder andere luisterboeken van bestsellerauteur Stephen King en gesproken versies van kranten als The New York Times voor. Amazon zal deze content waarschijnlijk gaan aanbieden aan eigenaren van de Kindle, de ebook reader die eind 2007 werd geïntroduceerd.

Door de overname van Audible zal Amazons aanbod van digitale content fors groeien. Audible.com levert online digitale audiocontent, zoals in gesproken woord weergegeven boeken, kranten en tijdschriften. Via sites in Amerika en Engeland en samenwerkingsverbanden in Duitsland en Frankrijk heeft het bedrijf een totaalaanbod van ruim 100.000 uur audio. Deze is via 200 verschillende apparaten te beluisteren.

Amazon is enthousiast over de toekomstige aanwinst. “Audible.com biedt de beste gebruikerservaring, de grootste keuze aan content en de beste compatibiliteit met apparaten. Door samen te werken kunnen we noviteiten introduceren en Audibles concept een groter publiek bezorgen”, aldus Steve Kessel, hoofd van Amazons digitale media-tak.

Integratie met de Kindle ligt voor de hand. De Kindle ebook reader biedt immers de mogelijkheid om audioboeken te beluisteren. Via het online Kindle platform voor digitale boeken kan Amazon waarschijnlijk eenvoudig luisterboeken gaan verspreiden, alhoewel deze bestanden vaak groter zijn dan ebooks. Het downloaden van een audiobook via Whispernet zou daarom wel eens lang kunnen duren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in