Amazons Kindle niet aan te slepen

0

Sinds zijn introductie is de Kindle, de ebook reader van Amazon, niet aan te slepen. Dat maakte Amazon-baas Jeff Bezos bekend tijdens de presentatie van de financiële cijfers over het vierde kwartaal van 2007. De ebook reader, die met zeer uiteenlopende kritieken werd ontvangen, was enkele uren na de introductie al uitverkocht. De vraag naar de Kindle is sindsdien nog altijd groter is dan het aanbod.

De grote vraag heeft ervoor gezorgd dat er nog altijd problemen met de uitlevering van het apparaat zijn. Die problemen worden ten dele veroorzaakt door een te kleine productiecapaciteit, zegt Bezos, en daarom wordt er hard gewerkt om de productiecapaciteit op te voeren. Hoeveel Kindles er precies verkocht zijn wil Bezos echter niet kwijt.

Het succes van de Kindle staat in contrast met het commentaar van Apple-topman Steve Jobs, die desgevraagd zei: “It doesn’t matter how good or bad the product is, the fact is that people don’t read anymore. Forty percent of the people in the U.S. read one book or less last year. The whole conception is flawed at the top because people don’t read anymore.”

De Kindle is uitgerust met draadloze technologie, zodat lezers op elk gewenst moment en op elke plek contact kunnen maken met de elektronische boekenwinkel van Amazon voor het bestellen en downloaden van digitale boeken. Daarnaast kan men een digitaal krantenabonnement afsluiten op bijvoorbeeld de New York Times en de Washington Post.

Het toestel is ook voorzien van een koptelefoonaansluiting om audioboeken te kunnen beluisteren. Tenslotte kun je ook je favoriete blogs lezen op de Kindle, die gedurende de dag automatisch worden ververst.

Vorig artikelAmazon stapt in luisterboeken
Volgend artikelMijn Cybook wordt niet herkend door mijn computer

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in