Amerikaanse ebook-liefhebbers ruilen Kindle in voor iPhone

In Amerika schijnt het al zo te zijn dat ebook-liefhebbers de iPhone zien als ultieme ebook reader; je kunt hem in je binnenzak steken en onderweg nieuwe ebooks downloaden, net als op de Kindle. Maar met de Iphone kun je ook nog bellen, mailen, internetten, notities maken, spelletjes spelen, de weg vinden, et cetera. En het is nog in kleur ook.

Mede gezien het feit dat Mobipocket tegen het eind van het jaar met een iPhone App komt, zijn er zelfs Kindle eigenaren die hun Kindle inruilen voor een iPhone: http://www.teleread.org/blog/2008/08/11/iphone-is-a-strong-kindle-rival-in-the-e-book-area-says-fictionwise-some-k-owners-are-even-dumping-their-readers/

Ik denk dat het twee kanten opgaat met de ebooks; of je koopt een pda/iphone/smartphone waarop je af en toe wat leest en niet meer dan dat, of je gaat voor een ‘echte’ ebook reader met een groot scherm waar je fanatiek op leest.

Jammer alleen is dat er nog geen ebook standaard is die beide formaten perfect bedient. Ik gok op pdf voor de grote readers en Mobipocket/epub voor de kleinere schermen.