Apple komt met News-app, artikelen lezen à la Flipboard

0
DELEN

Apple heeft deze week een nieuwe artikelen-app aangekondigd. Het gaat om News, waarin je straks losse artikelen van kranten- en tijdschriftenuitgevers kunt lezen. De app komt beschikbaar met de nieuwste versie van het besturingssysteem iOS voor iPhone en iPad. De applicatie lijkt wel wat op de populaire app Flipboard.

‘News geeft je de artikelen die jij wilt lezen in een mooie en rustige layout,’ zo belooft het bedrijf in het persbericht waarin de nieuwe app wordt aangekondigd. De applicatie schotelt je op basis van je interesses artikelen voor van bekende uitgevers als Condé Nast, ESPN, The New York Times, Hearst, Time Inc., CNN en Bloomberg.

De app houdt bovendien bij welke artikelen je leest en neemt deze mee voor het geven van suggesties voor nieuwe artikelen. Uitgevers die meedoen met de app kunnen zelf grote invloed uitoefenen op hoe hun artikelen er uit komen te zien, anders dan bij concurrenten als Flipboard. Zo zijn er verschillende lettertypes beschikbaar en kan er gevarieerd worden in de plaatsing van afbeeldingen en filmpjes.

Apple had al een applicatie voor volledige nummers van kranten en tijdschriften, Newsstand. Deze zal vervangen worden door News.


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER