België past btw op digitale publicaties aan

0
belgie btw digitale publicaties
Image by Elionas on Pixabay

België past het btw-tarief op e-books en andere digitale publicaties aan. Voor digitale dagbladen gaat het nultarief gelden; de btw op e-books wordt verlaagd van 21% naar 6%. Dat heeft de Belgische minister van Financiën Alexander De Croo aangekondigd. De regering heeft hierover een akkoord bereikt.

Dankzij het wetsvoorstel wordt het btw-tarief voor digitaal en papier gelijkgesteld. Voor zowel papieren als digitale dagbladen gaat het nultarief gelden. Kranten die minder dan 48 keer per jaar verschijnen, tijdschriften, boeken, kleurboeken en muziekpartituren krijgen het lage btw-tarief van 6%, voor zowel papier als digitaal. Voor e-books gaat het btw-tarief dus van 21% naar 6% en wordt daarmee gelijkgetrokken met dat van papieren boeken.

Alexander De Croo: “Het hoge btw-tarief op digitale publicaties is een reliek uit het verleden. Door aan de huidige btw-discriminatie een einde te maken en e-publicaties als papier te behandelen, geven we de sector een flinke boost en zijn we in overeenstemming met de Europese wetgeving.”

Philippe De Backer, minister van Digitale Agenda: “We leven in een digitaal tijdperk. Alles gebeurt online en elektronisch. Het is daarom belangrijk dat de wetgeving die trend volgt en niet achterop blijft hinken. Door de btw te verlagen leggen we de lat gelijk voor alle toepassingen.”

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in