Belgische kranten- en magazinekiosk beschikbaar voor smartphones en tablets

0

Eind maart werd de desktop-versie van Gopress gelanceerd. Dat is een digitale kiosk – ontwikkeld in HTML5 – waar alle Belgische dagbladen en enkele magazines los te koop aangeboden worden. Nu is er ook een mobiele versie, en er zijn een aantal Nederlandse titels aan het aanbod toegevoegd.

Sinds 30 maart kon je op Gopress.be alle Belgische kranten en enkele voorname tijdschriften al in de browser van je PC of laptop lezen. Nu is de virtuele kiosk ook bereikbaar vanaf alle smartphones en tablets die op iOS en Android draaien.

De publicaties – die even veel kosten dan hun papieren evenknie – laten zich in hun originele lay-out lezen, maar er is ook een eenvoudigere, op tekst gebaseerde artikelweergave. Afrekenen kan onder meer per sms, via e-banking of kredietkaard.

Naast de lancering van een mobiele versie, voegde Gopress ook een handvol nieuwe titels toe aan zijn aanbod: bijvoorbeeld Humo, MO* en Dag Allemaal, maar ook de Nederlandse kranten AD, de Volkskrant, Trouw en Het Parool.

Het is vooralsnog niet mogelijk om aangeschafte digitale kranten en tijdschriften naar je apparaat te downloaden – je moet dus permanent online zijn om ze te kunnen lezen -, maar daar zou komende winter verandering in komen.

Vorig artikelWalmart stopt met verkoop Kindle
Volgend artikelMicrosoft ontwikkelt app op basis van Courier-tablet

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in