Bibliotheek lanceert nieuwe website voor jeugd

0
jeugdbibliotheek

De bibliotheek heeft een nieuwe website gelanceerd speciaal voor de jeugdige lezers. In deze eerste fase richt de website zich met name op kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar. Op het nieuwe portaal Jeugdbibliotheek.nl worden kinderen geholpen om e-books, boeken en andere content te vinden en te lenen.

De website bestaat uit twee componenten: Lezen en Weten. Onder lezen zijn alle boeken en e-books te vinden, onder Weten staan allerlei handige informatiedossiers voor bij het maken van een werkstuk of spreekbeurt. in zo’n dossier staat een korte uitleg over het thema, boeken en filmpjes die bij het thema aansluiten en andere websites die je als bron kunt gebruiken. De informatie is opgedeeld in drie leeftijdscategorieën, voor groep 5-6, groep 7-8 en de eerste klassen van het voortgezet onderwijs.

De website moet kinderen ook stimuleren om meer te lezen. Op de homepagina staat bijvoorbeeld wekelijks een nieuwe Top 10, nieuwtjes over boeken en lezen en andere tips en ideeën.

Op dit moment richt de website zich op kinderen van 9 tot 12 jaar, maar later dit jaar komt daar content voor de leeftijdsgroepen 6 tot 9 jaar, 12 tot 15 jaar en 15 tot 18 jaar bij.

De site is al getest onder de doelgroep, maar zal dit jaar nog verder worden getest om te bekijken hoe kinderen de gebruiksvriendelijkheid en de content beoordelen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in