Bibliotheek zonder boeken opent derde vestiging in 2017

0
Bibliotech

Het is niet echt naast de deur, maar in de Texaanse stad San Antonio kun je sinds anderhalf jaar de BiblioTech Library bezoeken, de eerste bibliotheek ter wereld zonder gedrukte boeken. De BiblioTech biedt in plaats daarvan toegang tot duizenden e-books en andere digitale content, zoals tijdschriften, databases en cursussen.

Dankzij het grote succes van de eerste twee vestigingen zal er in 2017 nog een derde vestiging bij komen, met onder meer studiezalen, een digitale leesruimte en een speciale kinderzaal. Bibliotech mocht dit jaar een belangrijke donatie van 100.000 dollar ontvangen, waarmee 4000 nieuwe e-books zullen worden aangeschaft.

Bibliotech leent e-readers met maximaal 5 e-books uit aan haar leden. Ook kunnen leden gebruik maken van de apparatuur in de Bibliotech:  o.a. iMacs, iPads, en Microsoft Surface video tablets met interactieve educatieve spellen. Ook kunnen leden via een speciale app ebooks lezen op hun eigen apparaat.

Het initiatief van dit project ging uit van Nelson W. Wolff, een lokale rechter met een passie voor boeken. Na het lezen van de biografie van Steve Jobs vatte hij in 2012 het plan op om een digitale bibliotheek op te zetten in Bexar County. Zijn doel: het stimuleren van lezen en kennisverwerving, en technologische middelen ter beschikking stellen aan mensen voor wie deze om financiële redenen onbereikbaar zijn.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in