Blendle lanceert abonnementsdienst: Blendle Premium

0
blendle-premium
Foto: Blendle

Blendle Premium, de nieuwe abonnementsdienst van de artikelenkiosk, is van start gegaan. Voor 9,99 per maand krijg je dagelijks twintig artikelen aangereikt die je gratis kunt lezen. 

Het is voor het eerst dat Blendle een abonnementsvorm introduceert. Hiervoor was het alleen mogelijk om artikelen los te kopen. De prijs van 9,99 per maand komt neer op ongeveer 0,35 cent per dag, de gemiddelde rijs van een artikel.

Blendle Premium selecteert de artikelen automatisch op basis van jouw leesgedrag en ingestelde voorkeuren, maar de redactie voegt hier ook handmatig artikelen aan toe. Zo kan het zijn dat je een artikel voorgeschoteld krijgt uit een dagblad of tijdschrift dat je normaal niet leest, maar waarvan de redactie denkt dat jij dit specifieke artikel wel interessant zult vinden. Zo wordt voorkomen dat je in de zogenaamde filterbubbel terecht komt en word je regelmatig verrast.

Alexander Klöpping, een van de oprichters van Blendle, vertelt in een speciale lanceringsblog dat Blendle met betaalbare kwaliteitsjournalistiek tegenwicht wil bieden aan nieuwsbronnen als Facebook die ons overspoelen met ‘nepnieuws, filterbubbels en clickbait’.

Je kunt Blendle Premium gratis een week proberen.

 

Vorig artikelVS: Uitleen e-books groeit met 16%
Volgend artikelReview: Onyx Boox C67ML Carta

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in