Boekenweek 2017: Verboden Vruchten

0
boekenweek

Vandaag is de 82e editie van de Boekenweek van start gegaan. Het evenement heeft als thema ‘Verboden vruchten’ en duurt tot en met 2 april.

Boekenweekgeschenk: Makkelijk leven – Herman Koch
Koop je tijdens de Boekenweek voor meer dan €12,50 aan boeken of e-books, dan krijg je gratis het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven van Herman Koch cadeau. Het boekje vertelt het verhaal van Tom Sanders, een succesvolle schrijver van zelfhulpboeken. Als zijn schoondochter opeens beweert dat hun zoon haar mishandelt moet Tom aan de slag met de problemen in zijn eigen leven.

Essay: De zonde van de vrouw – Connie Palmen
Het Boekenweekessay werd dit jaar geschreven door Connie Palmen. In het essay De zonde van de vrouw beschrijft de winnares van de Libris Literatuurprijs het fenomeen van de zondeval. Aan de hand van de levens van bijzondere vrouwen als Marilyn Monroe en Marguerite Duras onderzoekt ze of vrouwen die zich niet aan de voorgeschreven regels houden een grens overschrijden naar een verboden gebied. Is er een verband tussen roem, originaliteit en zelfvernietiging? De zonde van de vrouw is vanaf 25 maart voor €3,50 te koop bij de boekhandel en als e-book.

Activiteiten
Tijdens de Boekenweek geven Herman Koch en Connie Palmen lezingen in het hele land en vinden er activiteiten plaats. Op 2 april kun je op vertoon van het Boekenweekgeschenk gratis reizen met de NS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in