Boekenweek 2018 met thema ‘Natuur’

0
boekenweek2018

Van zaterdag 10 maart tot en met zondag 18 maart is het weer Boekenweek. Het thema is dit jaar ‘Natuur’. Het boekenweekgeschenk werd geschreven door Griet Op de Beeck.

Boekenweekgeschenk: Gezien de feiten – Griet Op de Beeck
Koop je tijdens de Boekenweek voor meer dan €12,50 aan boeken of e-books, dan krijg je gratis het Boekenweekgeschenk Gezien de feiten van de Vlaamse bestsellerauteur Griet op de Beeck cadeau, als papieren boek of als e-book. Gezien de feiten gaat over de 71-jarige Olivia. Als ze weduwe wordt, neemt ze haar leven in eigen hand en dat wordt door haar familie niet echt op prijs gesteld. Een verhaal over de kracht van spijt hebben, de gretige wil om goed te leven, de warme wurggreep van families, de angst om ruimte in te nemen, de kilte van de wereld zoals we haar kennen en het wapen dat liefde kan zijn, als ze echt is tenminste.

Essay: Natuurlijk – Jan Terlouw
Het Boekenweekessay werd dit jaar geschreven door oud-politicus en jeugdboekenauteur Jan Terlouw. Zijn essay is een ode aan de natuur en een pleidooi om zuinig te zijn op de aarde. De auteur is zeer begaan met dit onderwerp en schreef hierover al eerder het kinderboek Het hebzuchtgas en de novelle Kop uit het zandNatuurlijk is vanaf 10 maart voor €3,50 te koop bij de boekhandel en als e-book.

Activiteiten
Tijdens de Boekenweek doen Griet Op de Beeck en Jan Terlouw een tournee door het hele land en vinden er activiteiten plaats. Op zondag 18 maart kun je op vertoon van het Boekenweekgeschenk (papier of e-book)gratis reizen met de NS. Op zondag 11 maart zijn Griet Op de Beeck en Jan Terlouw te gast bij VPRO Boeken, om 19.15 uur op NPO2.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in