Boekenweek 2019 ‘De moeder de vrouw’

0
boekenweek2019

Van 23 tot en met 31 maart is het weer Boekenweek. Het thema is dit jaar ‘De moeder de vrouw’ en het boekenweekgeschenk werd geschreven door Jan Siebelink.

Boekenweekgeschenk: Jas van belofte, Jan Siebelink
Koop je tijdens de Boekenweek voor meer dan €12,50 aan boeken of e-books, dan krijg je gratis het Boekenweekgeschenk Jas van belofte van Jan Siebelink cadeau, als papieren boek of als e-book. In Jas van belofte wordt Arthur met hoge snelheid per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij is er zeker van dat hij op het punt staat deze wereld te verlaten. Al bijna vanaf de andere zijde overziet hij wat hij achterlaat, en vraagt zich af of het genoeg is.

Essay: Mijn moeders strijd, Murat Isik
Het Boekenweekessay werd dit jaar geschreven door Murat Isik, auteur van de bestseller Wees onzichtbaar, die in 2018 de Libris Literatuurprijs won. Mijn moeders strijd vertelt het wonderlijke verhaal van Murat Isiks moeder Aynur. Geboren in een Oost-Turks Zaza-dorp verzet ze zich tegen de patriarchale tradities. Toch kan ze niet voorkomen dat ze wordt uitgehuwelijkt en begin jaren tachtig terechtkomt in de Amsterdamse Bijlmer. Maar tegen alle verwachtingen in leert ze de taal, maakt carrière en vecht voor haar onafhankelijkheid. Vanaf 23 maart voor €3,75 te koop bij de boekhandel en als e-book.

Activiteiten
Tijdens de Boekenweek doen Murat Isik en Jan Siebelink een tournee door het hele land en vinden er verschillende activiteiten plaats. Op zondag 31 maart kun je op vertoon van het Boekenweekgeschenk (papier of e-book)gratis reizen met de NS.

Vorig artikelRakuten OverDrive start samenwerking met Duits e-bookplatform Libreka
Volgend artikelDe leukste gratis e-books #31

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in