Er is een [url=http://onyx.page2page.net/sites/default/files/release1.2.1.zip]nieuwe update (ZIP!)[/url] beschikbaar voor de Onyx Boox 60 met versie nummer 1.2.1. De site geeft de volgende fixes en updates:
* Add password support PDF
* OTA support to enable user to purchase books from online shop
* Notes support
* Shortcut support
* More text encoding support to reflowable content like plain text, mobi
* More text size support
* Clock support
* Bookmark support to web browser
* Wi-Fi deadlock issue during standby
* https support
* Add GPL declaration to about information
* Fix reboot issue
* Some small GUI bugs fixed
Vooral die Bookmark ondersteuning is erg interessant. Dit zou betekenen dat je de NRC epaper heel gemakkelijk op je apparaat kunt downloaden. Je hoeft niet steeds je hele persoonlijke webadres in te tikken.
Ook lijkt de wifi deadlock opgelost te zijn. Die kwamen wij een aantal keer tegen bij het gebruik van de Boox. De ereader liep vast als hij op screensaver ging terwijl met wifi op internet ging. We moesten dan een harde reset doen om het apparaat weer werkend te krijgen.
Het schijnt echter nogal wat voeten in de aarde te hebben om de update te implementeren. Dat blijkt uit het stappenplan dat ik vond op [url=http://www.elektronischlezen.nl/website/index.php?TreeItem=81994&NewsItem=5942]elektronischlezen.nl[/url]. Stap 1 is het downloaden van de update.
[quote]Stap 2: Pak het ZIP bestand uit en plaats de bestanden op je SD kaart. Niet op de Boox zelf!
Stap 3: Zet de Boox uit. Wacht tot het blauwe lampje uit is. Vervolgens druk je de “OK” knop in ( vasthouden) en zet je de Boox aan. Links onderin zal een regel verschijnen “checking for updates”. Nu kan je de “OK” knop loslaten.
Stap 4: De update zal geïnstalleerd worden (duurt ongeveer 5 á 10 minuten) en de Boox start vanzelf weer op. Je kunt zien dat er al een aantal pictogrammen zijn toegevoegd.
Stap 5: Voordat dat je met de Boox weer boeken kunt lezen en dat je via Adobe Digital Editions boeken op je Boox kunt zetten, moet je eerst de interne opslagruimte formatteren. Dit doe je door via Setting à Format Internal Flash te gaan en druk op “yes”.
Stap 6: Ga naar Adobe Digital Editions en authoriseer je Boox opnieuw (hier vraagt hij automatisch naar). Nu kun je weer bestanden op je Boox zetten en de boeken lezen.[/quote]