CB: E-bookafzet met 127% gegroeid

1
Infographic CB: E-book Barometer Q3 2015
Infographic CB: E-book Barometer Q3 2015

Mooie cijfers voor de e-bookafzet in het derde kwartaal van 2015. Het CB maakte tijdens de Frankfurter Buchmesse bekend dat de totale e-bookafzet in het afgelopen kwartaal met maar liefst 127% groeide ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

Deze groei is volgens het CB te danken aan het feit dat lezers steeds meer digitaal lezen en daarbij graag gebruik maken van bibliotheken en e-bookabonnementen, zoals bijvoorbeeld Elly’s Choice en Bliyoo. De e-bookafzet bestaat uit totaal van de verkopen, uitleningen en abonnementen. Het aandeel van de verkopen bleef ongeveer gelijk.

Vorig kwartaal werd al duidelijk dat de prijs van het ebook ten opzichte van het papieren boek steeds verder daalt. Betaalde je in 2010 voor een e-book nog een stevige 83,6% van de prijs van het papieren boek, nu is dat nog maar 57,7%.

Interessant is ook de conclusie dat slechts 20% van de e-bookverkopen een top 100 titel is. Wellicht lezen we net zo graag de al iets oudere boeken, bijvoorbeeld via een abonnementsdienst.

In de totale verkoop is het papieren boek goed voor 94,2% en het e-book voor 5,8%. In de online verkoop heeft het ebook een aandeel van 28,4%. In beide gevallen was er een lichte stijging te zien ten gunste van het e-book.

Op dit moment zijn er 41.559 titels als e-book beschikbaar, een toename van 7% ten opzichte van het vorige kwartaal. Al die boeken worden gelezen op 1,5 miljoen e-readers, 8,6 miljoen tablets en 10,6 miljoen smartphones.

De complete infographic “E-book barometer” van het CB vind je hier.

Bron: Boekblad.nl

Vorig artikelVS: Amazon verdringt andere ebookverkopers
Volgend artikelIcarus lanceert nieuwe e-reader: Illumina XL

1 REACTIE

  1. Ik lees al jaren met plezier ebooks en sinds kort via bliyoo. Ik kan het alleen maar aanbevelen. Heerlijk lezen tegen een fractie van de kosten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in