CB: Verkoop van ebooks stijgt met 25%

0
Ebook Barometer

De verkoop van ebooks stijgt gestaag en de prijs van ebooks ten opzichte van papieren boeken is de laatste jaren flink gedaald. Het CB (voorheen het Centraal Boekhuis) publiceert elk kwartaal de nieuwste cijfers over de verkoop van ebooks in het Nederlandse taalgebied. Dit tweede kwartaal van 2015 waren er interessante ontwikkelingen te zien.

Ten eerste blijkt dat het aantal verkochte ebooks met maar liefst 25% is gestegen ten opzichte van dezelfde periode in 2014. Ook steeg het aandeel van ebooks in de totale boekenverkoop vergeleken met het eerste kwartaal.

Een nieuwe ontwikkeling is de verkoop via ebook-abonnementen zoals bijvoorbeeld Elly’s Choice. Abonnementen zorgden in het afgelopen kwartaal van 2015 voor 38% van de totale ebookafzet.

CB analyseerde dit kwartaal voor het eerst de prijsverhouding tussen ebooks en papieren boeken. Hierbij werd de gemiddelde consumentenadviesprijs berekend. Hieruit bleek dat de prijs van het ebook ten opzichte van het fysieke boek de laatste jaren flink is gedaald: kostte een ebook in 2010 nog gemiddeld 83,6% van het papieren boek, in 2015 is dat nog maar 59,5%. Niet zo gek dus dat digitaal lezen steeds populairder wordt.

Meer informatie vind je op de website van het CB.

Vorig artikelAnd the winner is…….
Volgend artikelUK: 2 tot 12 jaar cel voor ebookpiraten

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in