Configuratie Ereader resulteert in melding formatteren

Hallo,

Ik ben in het bezit van een Kobo Glo en wilde er van de week eens nieuwe ebooks opzetten die ik online gekocht had. Bij het aansluiten van de ereader aan de laptop kreeg ik opeens de melding dat ik de ereader moest formatteren 🙁

Ik heb hier voorheen nooit last van gehad en heb ondertussen de volgende dingen geprobeerd:
– Terug zetten naar fabrieksinstellingen, dit gaat goed todat ik bij de configuratie kom. Als ik kies voor configureren via computer dan herkend Kobo Setup de ereader niet terwijl Windows de ereader wel gewoon ziet. Als ik kies voor configureren via Wifi gaat alles prima, maar zodra ik de ereader dan aansluit aan de laptop krijg ik weer de melding dat ik moet formatteren.
– Via internet had ik de optie gevonden om de licht knop vast te houden terwijl de ereader uitstaat, vervolgens de licht knop vasthouden en de ereader aanzetten tot het lampje wit gaat flikkeren. De ereader gaat dan herstellen maar dan loop ik weer stuk op de configuratie.
– Soft reset ook geprobeerd maar loste niks op.

Omdat voorgaande stappen niet hielpen wilde ik overgaan op formatteren. Wat schetst mijn verbazing als ik kies voor formatteren dan krijg ik de melding kan formatteren niet voltooien!

Via Digital Editions kan ik wel boeken op de ereader zetten mits ik de configuratie nog niet doe, maar zodra ik de ereader dan aansluit op de laptop krijg ik weer de formatteren melding.

Via de Kobo setup kan ik verder helemaal niks omdat ik vast loop op het stuk dat hij de ereader niet kan zien.

Wie kent dit probleem? Ik zou echt niet meer weten wat ik nu nog verder kan proberen.