De leukste e-books in Kobo Plus #9

0
leestips kobo plus

Kobo Plus, de abonnementsdienst van Kobo en Bol.com waarmee je onbeperkt e-books kunt lezen, heeft inmiddels honderdduizenden boeken in het assortiment. eReaders.nl tipt de leukste titels die je in Kobo Plus kunt lezen. En wist je dat je Kobo Plus gratis 30 dagen kunt proberen? Deze titels mag je deze maand niet missen.

dan neem je toch gewoon een nieuwe

Antoinnette Scheulderman, Dan neem je toch gewoon een nieuwe

Journalist Antoinnette Scheulderman ging jarenlang nergens heen zonder haar geliefde hondje Bubbels. Als Bubbels plotseling komt te overlijden is ze in diepe rouw. Maar dat begrijpt lang niet iedereen. ‘Het is toch maar een dier’ en ‘Dan neem je toch een nieuwe?’, zeggen ze dan. Voor dit boek gaat Scheulderman op zoek naar mensen die weten hoe innig de band tussen mens en dier kan zijn. Ze interviewt onder meer Johan Derksen, Barry Hay, Bridget Maasland en Saskia Noort over de liefde voor hun dier en zoekt antwoord op de vraag hoe om te gaan met het verdriet na het afscheid. Een ontroerend en herkenbaar boek voor iedereen die huisdieren heeft. 

 

nu even niet

Marian Keyes, Nu even niet

Amy en Hugh zijn al zeventien jaar getrouwd, maar nu wil Hugh een pauze. Hij wil zes maanden vrij van hun huwelijk, hun gezin en van hun leven samen, om door Zuidoost-Azie te gaan reizen. Amy is geschokt tot in haar ziel, maar probeert zo goed en kwaad als het gaat haar gezin, baan en huishouden op de rit te houden. Intussen beseft ze: als Hugh een pauze heeft van hun huwelijk, dan heeft zij die ook.

De Ierse auteur Marian Keyes schreef eerder al o.a. de feelgoodromans Ben je gek, Sushi voor beginners en Met een knipoog.

 

verlos ons van het kwade

Linda Jansma, Verlos ons van het kwade

Verlos ons van het kwade is het vervolg op het boek In naam van de vader. Voor de beste ervaring raden we je aan deze eerst te lezen.

Nadat de vooraanstaande Gooise familie Van Foreest het leven weer enigszins op orde heeft na het noodlot dat hen trof, ontstaan er opnieuw problemen. Een vrouw die twintig jaar geleden na een ernstig ongeluk het Gooi verliet, is terug in Laren en heeft nog een appeltje te schillen met de Van Foreesten. Een crimineel is uit op wraak en probeert Francis en Renée Van Foreest te treffen via hun dochter Cato. Deze thriller leest als een trein. onmogelijk om weg te leggen.

 

gegijzeld


Clare Mackintosh, Gegijzeld

In het gezin van stewardess Mina loopt het allemaal niet bepaald op rolletjes. Haar huwelijk met Adam staat op springen en de band met haar vijfjarige adoptiedochter Sophie is gecompliceerd. Als ze wordt ingezet op een vlucht van Londen naar Sydney is dat een fijne afleiding. Dan krijgt Mina een briefje in handen: ‘Volg onze instructies, dan zal je dochter blijven leven’. Het vliegtuig is gekaapt en Mina staat voor een duivels dilemma want het leven van honderden passagiers ligt in haar handen. Maar ook dat van haar dochtertje. En de kapers blijken meer van haar privéleven te weten dan haar lief is.

 

die ene leerling

Rik Kuiper, Die ene leerling

In Die ene leerling vertellen docenten over die ene leerling die hun kijk op het onderwijs voor altijd veranderde. Uit de verhalen die hier zijn gebundeld blijkt met welke dilemma’s docenten worstelen, waar ze aan twijfelen, wat ze ooit fout deden. En het draait om wat die docenten er zelf van geleerd hebben. Wat zijn ze anders gaan doen nadat ze die ene leerling in de klas hadden? Met bijdragen van BN’ers met een verleden als docent, onder anderen Ionica Smeets, Jacques Vriens, Arie Slob en Aafke Romeijn.  Die verhalen in Die ene leerling verschenen eerder als columns in De Volkskrant.

Heb jij in Kobo Plus een supergoed boek gelezen? Laat het hieronder weten in een reactie! Ook onze andere leestips voor Kobo Plus bekijken. Je vindt ze hier allemaal bij elkaar.

Vorig artikelReview: Kobo Libra 2 (2021)
Volgend artikelVakantielezen.nl: 6 weken lang iedere week 4 nieuwe e-books voor € 5,99 per stuk

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in