De leukste gratis e-books #21

3
leuke gratis ebooks

In dit eenentwintigste bericht in de serie De leukste gratis e-books vind je weer drie bijzondere e-books die je gratis kunt downloaden. Deze keer: een historische roman, een verslag van een jeugd uit Indië en fijne romantische verhalen voor tussendoor. 

Mariska van Dasselaar, De gevleugelde vrouw
De tienjarige zeemansdochter Catherine heeft het niet makkelijk in het dorpje Port Royal op Jamaica, in de zeventiende eeuw. Ze wordt gepest door haar klasgenoten en droomt van een betere toekomst, ver weg van Port Royal. Ze wil naar zee, net als haar vader, maar meisjes hebben niets op zee te zoeken. De bijzondere ring met de beeltenis van een gevleugelde vrouw, die ze gestolen heeft van de stuurman, laat haar dromen van ander leven. Als ze een geheim ontdekt dat haar ouders lang verborgen hebben gehouden, barst de bom. Haar vader verdwijnt en vastberaden om hem te vinden verzint Catherine een plan, waar de ring alles mee te maken heeft.

Download De gevleugelde vrouw hier

Hans Vervoort, Weg uit Indië
Hans Vervoort werd in 1939 geboren in Nederlands-Indië. Hij maakte de Japanse bezetting mee en de daarop volgende onzekere tijden. Weg uit Indië is gebaseerd op zijn eigen ervaringen en die van leeftijdsgenoten in een Japans interneringskamp.

“Over de wederwaardigheden van Nederlandse kinderen in Japanse interneringskampen heeft Hans Vervoort het mooiste stukje proza geschreven dat ik over het onderwerp ken.”
(Jeroen Brouwers)

De auteur schreef dit boek omdat er eigenlijk geen jeugdboeken bestaan met dit thema. Dit boek is geschikt voor volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar.

Download Weg uit Indië hier

Els Mertens, Verhalen voor tussendoor
Een fijn boekje met romantische verhalen voor tussendoor. In Voor altijd even weg raakt Lars, de man van de hoogzwangere Lisa vermist tijdens hun skivakantie. Maar het blijkt anders in elkaar te zitten dan het lijkt. In De nacht dat het maagdelijk wit verdween laat Amber alles achter om haar Italiaanse vakantieliefde op te zoeken. Maar wat als zijn vurige woorden loze beloftes blijken? Deze en andere spannende, romantische, treurige en verrassende verhalen vind je in deze bundel.

Download Verhalen voor tussendoor hier

Heb jij een tip over een gratis e-book dat niet in deze serie mag ontbreken? Of heb je er zelf eentje geschreven? Laat het ons weten in een reactie onder dit bericht of via info@ereaders.nl!

Vorig artikelOnline literatuur in China is booming business
Volgend artikelHebban.nl start Reading Challenge en werkt samen met Libris en Blz.

3 REACTIES

  1. Super leuk boek van Els Mertens. En haar andere boeken zijn ook hartstikke geweldig. Te gek voor woorden dat ze gratis zijn. Bedankt voor de tip.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in