De leukste gratis e-books #24

4

We vonden weer drie mooie gratis e-books voor je. Download ze snel en zet ze op je e-reader, smartphone of tablet.

H. de Roos, De schippers van de Kameleon
Wie heeft hem vroeger niet gelezen? Deze klassieker over de tweelingbroers Hielke en Sietse Klinkhamer en hun boot De Kameleon zorgt meteen voor jeugdsentiment. De jongens wonen in het dorp Lenten, dat aan een groot meer ligt. Hun droom is een eigen boot te hebben. Op een dag strandt er een oude sleepboot  in de vaart achter hun huis en vader Klinkhamer neemt de boot van de eigenaar over. Als dank voor een dappere daad krijgen de jongens een oude auto cadeau, waarvan zij de motor in hun boot bouwen. De schippers van de kameleon is het eerst boek in de Kameleonreeks.

Download De schippers van de kameleon hier

Bart van Lierde, Violist van de duivel
De Belgische auteur Bart van Lierde heeft een indrukwekkende boekenlijst op zijn naam staan. De titels die niet meer worden herdrukt biedt hij gratis als e-book aan. Violist van de duivel is een historische roman die speelt in het Habsburgse Rijk aan het begin van de negentiende eeuw. Jànos Szapinsky is misvormd geboren en wordt daarom verborgen gehouden in een achterkamer. Als zijn ouders ontdekken dat hij een groot viooltalent is, wint hun trots het van hun schaamte. Jànos trekt met zijn vader langs de Europese vorstenhuizen, en merkt dat de weerzin voor zijn uiterlijk afneemt naarmate hij beter speelt. Bij een ontmoeting met een adellijke dame wordt hij getroffen door de bijzondere klank van haar viool. Hij heeft er alles voor over om de viool in handen te krijgen en doet haar een verleidelijk aanbod.

Download Violist van de duivel hier

Iris Versluis, Fotomoment
Tim is erg in zijn nopjes met de nieuwste aanwinst voor zijn verzameling oude camera’s. Trots laat hij de camera aan Claire zien, de secretaresse op zijn werk, waar Tim al lange tijd een oogje op heeft. Als Claire per ongeluk een foto van Tim neemt met de oude camera, is dat de eerste in een reeks van wel heel bijzondere foto’s. Wat is het geheim van deze camera en kan Tim zijn eigen leven en dat van Claire redden? Eerder lichtten we van Iris Versluis al Passie uit het verleden uit, die vind je hier.

Download dit e-book hier

Heb je een tip over een leuk gratis e-book? Of heb je zelf een e-book geschreven dat in deze serie thuishoort? Laat het ons weten via info@ereaders.nl!

Vorig artikelDigitaal overstijgt print bij kranten The Guardian en The Observer
Volgend artikelBol.com geeft filerijders gratis e-books cadeau

4 REACTIES

  1. Als alleenstaand bijstandsvader (WAO) heb ik niet veel geld en zo kunnn we toch lezen hier in huis met de gratis e-books … TOPPIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in