De leukste gratis e-books #42

1
de leukste gratis ebooks ereaders

Op het internet zijn talloze gratis e-books te vinden. Elke maand selecteert eReaders.nl de leukste gratis e-books voor je. Deze titels zijn 100% legaal te downloaden omdat het auteursrecht verlopen is of omdat ze gratis worden aangeboden door de auteur of uitgever.

Mel Hartman, Spel der grenzen
Iedereen loopt dagelijks tegen grenzen op zonder dat wij ons hiervan bewust zijn. Het spreekt tenslotte voor zich dat we niet onsterfelijk zijn, dat we onder water geen adem kunnen halen en niet terug kunnen in de tijd. Mel Hartman zoekt deze grenzen op in haar verhalen en speelt er vervolgens mee: wat gebeurt er als die grens niet bestaat of elders ligt? Mensen hebben heel veel over voor rijkdom en geluk. Maar als er een spel bestaat waarbij het werkelijk alles of niets is, doe je dan mee? En wat gebeurt er met een man die alles, maar dan ook alles kan door gaven van anderen af te nemen? Hoe ziet tijdreizen eruit als dat alleen maar mentaal en niet fysiek mogelijk is?

Eerder lichtten we van Mel Hartman al De Fantasiejagers, Schitterende wereld en Doodlopend uit.

Download hier

Iris Versluis, Olifantentranen
Ekaja, een jonge dokter, komt na twintig jaar terug in haar geboortedorp diep in de jungle. In dit primitieve dorp leven mensen en olifanten op vredige wijze samen. Ekaja’s doel is om er een snel en zakelijk bezoek van te maken. Een hereniging met de olifant waarmee Ekaja is opgegroeid, brengt echter herinneringen naar boven die haar wetenschappelijke missie in gevaar brengen.

Van Iris Versluis lichtten we eerder al Passie uit het verleden en Fotomoment uit.

Download hier

Benn Flore, Dood langs de lijn
Helaas niet meer gratis te downloaden
Commissaris Renz Vos is gepensioneerd. Hij kan het werken niet laten maar mag zich nergens meer mee bemoeien. Dus doodt hij de tijd met kruiswoordpuzzels, golfen en desnoods winkelend met zijn vrouw Maartje. Als hij op een regenachtige zaterdag op bezoek gaat bij zijn oude voetbalclub, treft hij in de kantine veel bekenden, maar niet de nukkige ‘ome Joop’. Hij wordt langs de zijlijn gevonden, in de stromende regen en met een mes in zijn rug. Wat is hier gebeurd?

Download hier

Heb je een tip over een leuk gratis e-book? Of heb je zelf een e-book geschreven dat in deze serie niet mag ontbreken? Laat het ons weten via info@ereaders.nl!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in