De leukste gratis e-books #45

2
de leukste gratis ebooks 45

eReaders.nl zet elke maand de drie leukste gratis e-books die er op internet te vinden zijn voor je op een rij. Benieuwd naar de eerdere berichten in deze serie? Hier vind je ze allemaal bij elkaar. Deze keer: een bundel feelgoodverhalen, een fantasyverhaal en een ooggetuigenverslag van een bergbeklimmer.

Liefde in tijden van corona, Bauke Vermaas e.a.
Om wat afleiding en ontspanning te bieden tijdens de coronacrisis kwam Hebban in maart met de ‘Liefde in tijden van corona’ schrijfwedstrijd. Expliciete opdracht: geen horror en narigheid. In dit e-book lees je het winnende verhaal ‘Gelukskoekjes’ van Bauke Vermaas en vier andere inzendingen. Om het e-book gratis te kunnen downloaden moet je alleen even een Hebban-acount aanmaken.

Download hier

De fantasiejagers deel 2: Droomloos, Mel Hartman
Het tweede deel in de fantasyserie De fantasiejagers. Deel 1 nog niet gelezen? Die kun je hier gratis downloaden.

Wat is er aan de hand in Ratiowereld? Volwassenen en kinderen gedragen zich zonder reden agressiever en geweldadiger. Het lijkt alsof ze hun anders zo beheersbare emoties niet meer onder controle hebben. De fantasiejagers, de veiligheidsdienst die niet-menselijke wezens moet opsporen en terugbrengen naar de droomwereld, staan voor de moeilijke taak om de oorzaak van dit fenomeen te achterhalen. Is deze te vinden bij de ratiomensen zelf? Of is er een boosaardige opzet van een emowezen in het spel? Waarom geeft Sekhmet, vroeger vereerd als Godin in Ratiowereld, een gigantisch decadent feest ter viering van deze problemen? En welke geheimen verbergt Toth voor de groep fantasiejagers? Het leidt uiteindelijk tot een ontknoping die beide werelden danig op hun grondvesten doet schudden.

Download hier

Himalaya-dagboek, Bart Vos
Bergbeklimmer Bart Vos (1951) vertelt in dit indrukwekkende dagboek over de eerste, dramatisch verlopen Himalaya-expeditie in 1982 en het verhaal van de wel geslaagde tocht twee jaar later. Hoewel zijn bewering dat hij de top daadwerkelijk heeft bereikt wordt betwist, is zijn ooggetuigenverslag toch bijzonder om te lezen.

Download hier

Heb je zelf een boek geschreven dat je als e-book gratis aanbiedt? Laat het weten in een reactie hieronder of via info@ereaders.nl!

Vorig artikelRakuten Kobo lanceert Kobo Nia: een betaalbare, lichtgewicht e-reader
Volgend artikelKobo Plus breidt uit naar Canada

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in