De leukste gratis e-books #48

1
leukste gratis ebooks 48

Op internet zijn talloze gratis e-books te vinden, maar niet allemaal legaal en niet allemaal van even goede kwaliteit. Daarom licht eReaders.nl elke maand de leukste e-books voor je uit die je gratis kun downloaden. Dit zijn bijvoorbeeld e-books die door de auteur of uitgever gratis beschikbaar zijn gesteld of waarvan het auteursrecht verstreken is. Deze keer: een bijzondere roman met brieven aan een van de grootste componisten ter wereld, een fantasyverhaal en een spannende thriller.

Morgan Rice, Koningen en tovenaars #1, Opkomst van de draken
De 15-jarige Kyra droomt ervan om een beroemde krijger te worden, net als haar vader, ondanks het feit dat ze het enige meisje is in een fort met alleen maar jongens. Terwijl ze worstelt om haar speciale vaardigheden te begrijpen, namelijk haar mysterieuze innerlijke kracht, beseft ze dat ze anders is dan de anderen. Maar er wordt een geheim voor haar verzwegen over haar geboorte en een voorspelling rond haar lot, waardoor ze zich afvraagt wie ze echt is. Wanneer de lokale heer komt om haar mee te nemen, wil haar vader haar uithuwelijken. Kyra weigert en vertrekt in haar eentje. Ze trekt een gevaarlijk bos in, waar ze een gewonde draak tegenkomt, en zet een reeks gebeurtenissen in werking die het koninkrijk voorgoed zullen veranderen.

Om dit boek te kunnen downloaden moet je eerst een Kobo-account aanmaken. Je kunt het boek daarna lezen via de Kobo-app of op je Kobo e-reader.

Download hier

Bert Holtes en Wop Sietsma, Back Up – Brug in de tijd
In het Vredespaleis te Den Haag botst Hakon Torstein Eriksson tegen een mysterieuze vrouw op. Vanaf het moment dat hij met haar in zijn armen de trap van het Vredespaleis aftuimelt, vinden er mysterieuze gebeurtenissen plaats. Diep verborgen geheimen die een lawine aan vragen tot gevolg hebben, komen aan het oppervlak. Is de kennis van het verleden volledig? Wat hebben Hakon en de vrouw daarmee te maken? Zal dit gevolgen hebben voor de mensheid?

Brug in de tijd is het tweede deel in de serie Back Up. Het eerste deel, Zo wijd de wereld de strekt, is ook gratis te downloaden, je vindt ‘m hier.

Download hier

Joost van de Goor, Brieven aan Sebastian
De vijfenzestigjarige Alphons leeft als een kluizenaar. Hij brengt zijn dagen door in zijn lievelingskamer op de eerste etage van zijn comfortabele herenhuis. Vanaf zijn antieke bureau bij het raam overziet hij het oude plein waaraan hij al vele jaren woont. Hij luistert elke dag naar de mis in b mineur van Johann Sebastian Bach; en hij schrijft brieven aan deze componist die hij met ‘Sebastian’ aanspreekt, en die hij zijn ‘vriend’ noemt.

In zevenentwintig brieven – één voor elk deel van Bachs omvangrijke meesterwerk – schrijft Alphons over zijn liefde voor deze sacrale muziek en haalt herinneringen op uit zijn voorbije gelukkige leven waarin vrouwen en kunst de hoofdrollen speelden.

Van Joost van de Goor selecteerden we in de reeks De leukste gratis e-books ook de romans Andreas, Hugo en Jasper.

Download hier

Weet jij een gratis e-book dat niet in deze serie mag ontbreken, of heb je misschien zelf een e-book geschreven dat je gratis weggeeft? Laat het ons weten in een reactie hieronder of via info@ereaders.nl!

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in