De leukste gratis e-books #9

2
leuke-gratis-ebooks

Dit wisselvallige herfstweer is het ideale excuus om lekker thuis te blijven met een mooi boek. Deze drie verrassende e-books kun je legaal gratis downloaden.

Als oorlog echt is – Dolf Verroen
Dolf Verroen schreef dit jaar het succesvolle kinderboekenweekgeschenk Oorlog en vriendschap over de elfjarige jongens Joop en Kees. In de oorlog komt hun zo vanzelfsprekende vriendschap ineens op losse schroeven te staan. In 1991 schreef Verroen het boek Als oorlog echt is, waarin hij over zijn eigen ervaringen als kind in de Tweede Wereldoorlog vertelt.

Download Als oorlog echt is hier

Ramkoersblues – De Heer Bill
Op het eerste gezicht hebben de vijftienjarige Inza uit Ivoorkust en de verbitterde havencontroleur Robert niets met elkaar gemeen. Het verhaal gaat over Inza, een vijftienjarige vluchteling, die samen met zes andere verstekelingen verborgen zit in de machinekamer van een vrachtschip. Zijn verhaal kruist zich met dat van de norse Robert. Nadat zijn gezin uiteenviel heeft hij de liefde vaarwel gezegd en leeft hij zijn leven op de automatische piloot. Ramkoersblues is een komisch en triest verhaal tegelijk.

Download Ramkoersblues hier

Luchtdanser – Rihana Jamaludin
Een spannende jongerenroman over drie jonge Amsterdamse freerunners. De drie vrienden Clyde, Arend en Hadir hebben elk hun eigen belevenissen en problemen. Arend krijgt te maken met drugscriminelen die hem bij hun zaakjes willen betrekken en bij Hadir zijn er zorgen om het noodlijdende restaurant van zijn oom.  Clyde ontdekt een vreemd verlaten huis en bovendien lijkt zijn moeder niet eerlijk te zijn geweest over zijn afkomst.

Na het invullen van je naam en emailadres kun je het e-book gratis downloaden.

Download Luchtdanser hier

Heb jij ook een gratis e-book gevonden of heb je er misschien zelf een geschreven? Deel het hieronder in een reactie of stuur een suggestie naar info@ereaders.nl.

 

Vorig artikelBibliotheken mogen e-books op dezelfde manier uitlenen als papieren boeken
Volgend artikelVS: E-book steeds minder populair, audioboek groeit hard

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in