De leukste reacties op de Kobo Aura H2O prijsvraag

1
reacties-prijsvraag-Kobo-Aura-H2O

We ontvingen honderden leuke, mooie, persoonlijke en grappige reacties voor de Kobo Aura H2O prijsvraag. Op verzoek enkele van de leukste inzendingen! 

Dit waren de winnaars:

Winnares Lotte vertelde in een filmpje over het vrijwilligerswerk dat ze in Tanzania gaat doen en dat er echt geen boeken meer in haar koffer passen.

Winnares Elly waagde het er gewoon op en schreef: “Waarom zou ik deze verdienen, waarom niet? Ik kan natuurlijk hele verhalen opdissen, die misschien waar zijn, misschien ook niet. Ik probeer het gewoon en zie wel of ik ‘m win!”

Maar ook de inzendingen hieronder willen we je niet onthouden. En we hopen natuurlijk dat iedereen bij nieuwe winacties weer meedoet!

Marianne vindt papieren boeken maar vies:

“Nadat ik een onderzoek had gelezen over twee hoogleraren, die onderzochten of boeken wel hygiënisch zijn, heb ik een bepaalde boekensmetvrees opgelopen. Vooral de bibliotheekboeken raak ik nooit meer aan. Alle onderzochte bibliotheekboeken hadden sporen van cocaïne, twee op de tien waren besmet met het herpesvirus. (..) Ik ben met stofzuiger en ontsmettingsmiddel mijn boekenkast te lijf gegaan. Maar of de boeken bacterievrij zijn?  Ik durf ze in ieder geval niet meer uit te lenen. Het lijkt me veiliger om voortaan alleen nog maar e-books te lezen.”

Celines huis is overgeboekt:

“Mijn kasten zijn “volgeboekt”. Er kan geen boek meer bij en aangezien er steeds nieuwe boeken bijkomen is het de ultieme prijs om deze geweldige compacte Kobo Aura H2O te winnen. Dus help mij alsjeblieft bij deze overboeking, voor ik mijn kamer echt ontoegankelijk maak.”

Sandra’s huwelijk hangt aan een zijden draadje:

“Die e-reader verdien ik omdat ik elke keer een e-reader moet lenen van iemand als ik op vakantie ga. En manlief ziet het nut van zo’n ding niet in. Die zweert bij papieren boeken. Dus voor mijn verjaardag of de kerst ga ik er vast ook geen een krijgen. En nu ben ik bijna genoodzaakt een nieuwe man uit te gaan zoeken en verder is deze best wel ok. Dus: red mijn huwelijk!”

Ruud heeft last van jaloezie:

“Mijn vrouw leest al 2 jaar via de Kobo H2O. Ik nog op een reader van het eerste uur. Haar leessnelheid is enorm. Als we op vakantie zijn en het wordt donker, lig ik er uit i.v.m. met muggen. Zij leest rustig verder. We lezen vaak dezelfde boeken. Zij vindt ze zo op de H2O, maar ik “hark” door mijn reader. Ik ben stinkend jaloers als ze zegt: “Nog even dit hoofdstuk uitlezen, volgens Kobo duurt dat nog 10 minuten….!!!”

Monique heeft een wel heel bijzondere e-reader:

“Ik zou hem heel graag willen, omdat mijn huidige nog op kolen werkt. Het is een heel oud dingetje, maar heb er altijd met veel plezier op gelezen.”

Voor Nynke kan het zo niet langer:

“Ik had een mooie e-reader met de nadruk op had. (..) Mijn dochter is ook besmet met het leesvirus. Leuk natuurlijk, maar vorig jaar heeft zij ‘mijn’ e-reader ontdekt. De hele vakantie ruzieden we over het gebruik van de e-reader. Ik kon nog net wat leesuurtjes sprokkelen als zij naar bed was. Dat moet dit jaar toch anders kunnen.”

Chris blieft geen e-reader maar waagt een gokje voor zijn schoonvader:

“Ik verdien absoluut niet deze prijs, omdat ik helemaal niet geloof in e-readers. Ik noem ze ook éééééw-readers. Maar mijn schoonvader van 75 verdient hem wel. (..) Hij leest nog op zo’n hele oude e-reader, die heel onhandig in gebruik is. De man is zo sociaal en hulpvaardig, maar vraagt nooit zelf om hulp of een cadeautje.”

En last but not least: het pikante gedicht van René!

“Laatst zat ik in bad op m’n oude e-reader te lezen,
toen mijn vrouw ook in de badkamer moest wezen.
Ze had een fles wijn bij zich en twee glaasjes,
en een plankje met wat Franse kaasjes.
Ze begon zich uit te kleden, die lieve meid,
dus ik was daardoor natuurlijk al afgeleid.
Ik legde mijn e-reader even op de badrand
en pakte het kaasplankje uit haar hand.
Ze fluisterde: “ik schenk alvast de glazen in,
want ik heb vandaag gewoon zoveel zin,
om lekker in bad met je te gaan stoeien.”
Ze schonk de wijn in en begon te knoeien,
allemaal wijnspetters op mijn e-reader,
wat was dat toch allemaal een geklieder.
Ze stootte tegen de e-reader, die viel in bad,
iets wat ze helemaal niet in de gaten had.
Ik had vóór de wijn dus al een kater,
want mijn e-reader lag in het water.
Ik zei: “wat ben je nou aan het klooien,
die e-reader kan ik gelijk weggooien!”
Het interesseerde haar niet, ze kwam gewoon het bad in,
en zei: “dit is een “uitgelezen” kans, want ik heb zin.”
Ik zei: “wat moet ik nou zonder e-reader beginnen?”
Ze zei: “schatje, ik ga er gewoon één voor je winnen,
kom nou maar lekker bij me, neem een wijntje en stil nou maar,
want op www.ereaders.nl ligt er een Kobo Aura H2O voor je klaar.
Die e-reader is namelijk tegen water bestand,
je kan hem zelfs meenemen naar het strand.”
Ik vroeg: “dus als hij in bad valt, blijft hij het gewoon doen?”
Ze antwoordde: “ja natuurlijk!” Ik gaf haar spontaan een zoen.
Ze had dus alles bewust gedaan, speciaal voor mij. Wat lief, ik kon wel juichen.
Het bleef nog lang onrustig in de badkamer, met de oude e-reader als stille getuige.”

Vorig artikelReview: Kindle Oasis
Volgend artikelPolen arresteert oprichter Kickass Torrents

1 REACTIE

  1. Leuk! Bedankt voor het plaatsen, Jolene.
    En de inzenders: bedankt voor het delen van jullie creativiteit. Jammer dat er niet meer Kobo Aura H2O’s te verdelen waren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in