De Week van het Luisterboek komt eraan

0
week van het luisterboek 2019

Op maandag 6 mei 2019 begint de Week van het Luisterboek. Lezerscommunity Hebban organiseert het evenement voor de derde keer. Tijdens de actieweek wordt het gesproken boek op verschillende manieren in het zonnetje gezet.

Gratis luistercadeaus
Van 6 tot en met 12 mei kun je twee gratis luistercadeaus downloaden. Actrice Chava voor in’t Holt (De Hel van ’63, Moordvrouw) leest vier spannende verhalen voor van de Vaamse misdaadauteur Hilde Vandermeeren. Actuer en radio-dj Sander de Heer leest Dolfje Weerwolfje en Foeksia in het Weerwolvenbos van Paul van Loon voor. De cadeaus zijn te downloaden in de Hebban Luisterboek-app, bij Libris.nl, de LuisterBieb en op Luisterrijk.nl.

Hebban Luisterboek Award
Ook wordt dit jaar de Luisterboek Award weer uitgereikt, de prijs voor de beste voorlezer. Ruim honderd liefhebbers van luisterboeken beoordelen de longlist, waarna een professionele jury de boeken zich zal buigen over de titels op de shortlist. Op de longlist voor volwassenen vinden we onder meer Dubbel Zes (voorgelezen door Daphne Deckers, Leven en laten leven (voorgelezen door Kees Hulst) en De dag van de doden (voorgelezen door Carly Wijs). In de categorie Luisterboeken voor kinderen zijn onder meer bekende voorlezers  als Guus Kuijer, Dieuwertje Blok en Erik van Muiswinkel genomineerd. De vlledige longlist vind je hier. De shortlist wordt op 24 april bekendgemaakt bij Tijd voor MAX, vanaf 17.10 op NPO1.

De professionele jury bestaat dit jaar uit Henkjan Smits, Mariëlle van Tilburg (audioprofessional), Soraya Vink (redacteur en luisterboek-specialist Hebban) en Sander Verheijen (hoofdredacteur Hebban).

Vorig artikelNieuw basismodel Kindle nu voorzien van frontlight
Volgend artikelRuim 60% Chinese lezers geeft voorkeur aan digitaal

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in