De topmanager speelt 4-4-2

0

Leidt een wissel tot ontslag? Kunnen we een leverancier buitenspel zetten? Mogen klanten aan het shirt trekken? Moeten we toeschouwers op voorraad houden? Soms is de vergelijking kolderiek. Toch zitten er verdacht veel wijsheden in onze volkssport.

In De topmanager speelt 4-4-2 wordt de ultieme vergelijking gemaakt tussen voetbal en het bedrijfsleven. Wat maakt een coach een topcoach en wat maakt een manager een topmanager? Een topcoach ontdekt talent en haalt hier het meeste uit, zoals ook de topmanager het meeste uit zijn teamleden haalt. Beseffen dat een wedstrijd pas gespeeld is bij het laatste fluitsignaal staat symbool voor het besef dat de ideale klant ook nog om vijf minuten over vijf binnen kan lopen. Wat doet de pers met spelers en wat kan de pers doen met het bedrijf? De verschillen zitten in de nuances, in de beleving, in de strijdlust en in de wens om uit te willen blinken.

Een managementboek boordevol eenvoudige vergelijkingen tussen het coachen van een topteam en een topbedrijf, met bijdragen van o.a. Arsène Wenger (Arsenal FC) en Dr. Ad J. Kil (Director Executive Doctorate Programs Nyenrode Business Universiteit).

Bestel dit ebook (€9,95, ePub zonder DRM)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in