DELIUM EB600D

Ik heb onlangs bij Vandenborre de Delium EB600D e-reader gekocht (link: http://www.vandenborre.be/WEB/NL/Page115.vdb?Detail=Muab9z8acq6k).

Ik had ervoor wat referenties gelezen, van gelijkaaridge toestellen. Het zou gebaseerd zijn op een elonex toestel (of een oudere generatie ervan zijn). Het lijkt heel erg op de italica e-reader, maar met iets minder complete software (lijkt het).

In de doos zit: 1 usb-kabel, 1 oplader (handig voor opladen zonder computer), en 1 erg mooie hoes (leer of lijkt er toch erg op). De hoes maakt de prijs (150euro) zeer goed te pruimen.

Er staan ook een aantal gratis e-books op, dus je hebt onmiddelijk leesvoer bij de hand 🙂

Het opladen/beheren van e-books is erg eenvoudig: aansluiten op usb en je ebooks (PDF/epub) copieren/verwijderen en klaar is kees. Je kan ook zelf je boeken in folders organiseren.

Met de Adobe-software heb ik geen ervaring, aangezien ik een Ubuntu machine gebruik ipv Windows/Mac.

Het gebruik als e-book: het opstarten is wat traag, maar bladeren gaat vlotjes. Ook heel handig dat het laatste blad correct onthouden (en ook het laatst gelezen boek). Dus gewoon verder lezen is heel eenvoudig.

Je kan ook muziek beluisteren, maar je hebt dan een speciale connector nodig (is een kleinere dan normaal).

De 512MB opslagruimte is mss beperkt, maar kan je wel makkelijk met een SD-kaart uitbreiden tot max. 4GB.

Een eenvoudig toestel, zonder al te veel toeters en bellen, erg licht, heel makkelijk met 1 hand te lezen, erg rustig scherm (eInk).
Persoonlijk vind ik het een aanrader, met een erg mooie prijs.