Deze e-books verkocht Kobo het meest in 2017

2
kobo meest gelezen ebooks

Kobo publiceert elk jaar een overzicht van de meest verkochte  e-books en weet dankzij eigen data ook te vertellen welke e-books het meest uitgelezen werden.

Thrillers zijn duidelijk het favoriete genre van de Nederlandse e-booklezer. Maar liefst 8 van de 10 titels in de top 10 van bestverkochte boeken vallen in dit genre. Achter gesloten deuren van B.A. Paris staat op de eerste plaats. Opvallend is dat de tweede plek wordt ingenomen door Judas, het boek wat vorig jaar het meest verkocht werd. Het vervolg op Judas, het boek Dagboek van een getuige, verscheen dit najaar maar staat niet in de top 10. Vrouwelijke auteurs zijn in de ruime meerderheid, 7 van de 10 titels werd geschreven door een vrouw. Uit eerder onderzoek van Kobo bleek al dat met name vrouwen graag digitaal lezen.

Meest verkocht:
1. Achter gesloten deuren – B.A. Paris
2. Judas – Astrid Holleeder
3. Zondagochtend breekt aan – Nicci French
4. Goede dochter – Karin Slaughter
5. Jager – Lars Kepler
6. De geniale vriendin – Elena Ferrante
7. Huidpijn – Saskia Noort
8. Oorsprong – Dan Brown
9. Selfies – Jussi Adler Olsen
10. Het einde van de eenzaamheid – Benedict Wells

Het leuke van digitaal is dat niet alleen bekend is welke boeken het meest werden verkocht, maar ook of ze daadwerkelijk werden gelezen werden of juist op een e-reader staan te verstoffen. Achter gesloten deuren werd behalve het meest verkocht ook het best gelezen. Toch werd het boek niet altijd in een keer uitgelezen. Goede dochter van thrillerkoningin Karin Slaughter is het boek waarin het langst aan een stuk door werd gelezen.

Meest gelezen
1. Achter gesloten deuren – B.A. Paris
2. Goede dochter – Karin Slaughter
3. Zondagochtend breekt aan – Nicci French
4. Judas – Astrid Holleeder
5. Jager – Lars Kepler
6. Huidpijn – Saskia Noort
7. De nieuwe achternaam – Elena Ferrante
8. Het einde van de eenzaamheid – Benedict Wells
9. De geniale vriendin – Elena Ferrante
10. Nazomer – Esther Verhoef

Inmiddels 200.000 boeken in Kobo Plus
Het jaaroverzicht geeft ook een update over abonnementsdienst Kobo Plus. Bij de lancering van de dienst in februari bestond het assortiment uit 40.000 titels, inmiddels zijn dat er maar liefst 200.000.

 

2 REACTIES

  1. “Het leuke van digitaal is dat niet alleen bekend is welke boeken het meest werden verkocht, maar ook of ze daadwerkelijk werden gelezen werden of juist op een e-reader staan te verstoffen.”
    Gaat alleen maar opals je de apps van de verkoper / uitgever gebruikt of je eReader laat synchroniseren met de verkoper / uitgever.

  2. Zoals gebruikelijk met dit soort lijstjes heb ik werkelijk geen 1 boek ervan gelezen, maar ik val nu eenmaal niet in de populaire categorie. Ik ben nu een oud SF boek van Jack Vance aan het lezen. In de categorie die ik wel lees wordt de spoeling steeds dunner. Horror en Science Fiction is nauwelijks meer te vinden en Fantasy verschuift steeds meer naar de Young Adult hoek. Gelukkig zijn er nog genoeg boeken uit het verleden die ik kan lezen, want ik moet er toch niet aan denken dat ik een boek van de zussen van Holleeder moet gaan zitten lezen…

    Dat veel vrouwen digitaal lezen verbaast me niet zo. Ik volg af en toe de Hebban website, maar dat begint steeds meer op een Linda/Libelle vrouwen community te lijken met alleen maar vrouwen die reageren op artikelen. Niets mis met vrouwen hoor, maar het valt me wel op 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in