Dierendag: de leukste dierenboeken

2

Op 4 oktober worden wereldwijd de dieren in het zonnetje gezet. Geef je hond een extra kluif, je kat een lekker visje en, vooruit, trakteer jezelf op deze fijne dierenboeken.

Dagboek van een Poes – Remco Campert
Herkenbaar voor alle katten die mensen hebben. Poes Poef vertelt over haar dagelijkse belevenissen met huisgenoten Rok en Bril, de angstaanjagende rode buurtkater (de Terreur van de Tuinen), de dierenarts, en vazen die, uiteraard buiten haar schuld om, zomaar omvallen.

Poot & Poes – Midas Dekkers
Prachtige verhalen over honden en katten, op een rake maar sympathieke manier beschreven door bioloog Midas Dekkers.

Marley & ik – John Grogan
Journalist John Grogan besluit met zijn vrouw Jenny om een labradorpup in huis te nemen. De pup Marley groeit uit tot een grote lobbes waarmee ze flink wat te stellen krijgen, maar die ondanks alles een onmisbaar gezinslid is. Dit waargebeurde verhaal is gebaseerd op de columns die Grogan schreef over zijn leven met Marley.

Misschien wisten zij alles – Toon Tellegen
Maar liefst 313 verhalen over de eekhoorn, de mier en vele anderen. Eenvoudig geschreven en leuk voor kinderen, maar door de achterliggende diepe gedachte zeker ook voor volwassenen.

Dewey de bibliotheekkat – Vicky Myron & Bret Witter
Zwerfkatje Dewey wordt geadopteerd door bibliothecaresse Vicki. Dewey wordt algauw de mascotte van de bibliotheek. Een ontroerend boek, onmisbaar voor iedereen die van katten en boeken houdt.

 

Vorig artikelLezen via smartphone heeft de toekomst
Volgend artikelVS: Amazon verdringt andere ebookverkopers

2 REACTIES

  1. Nog een hele leuke is ‘Olle’ van Guus Kuijer over Olle en Dien, twee Airedale terriers. Een prachtig verhaal voor jong en oud. (1990, heruitgegeven in 2011 bij Querido, tekeningen Thé Tjong-Khing)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in