Digitale leesdienst Mofibo van start in Nederland

11
Mofibo App E-books Audiobooks
Afbeelding: Mofibo

Mofibo, een digitale leesdienst met groot succes in Denemarken en Zweden, komt naar Nederland. Al verschillende keren werd de lancering van Mofibo in ons land aangekondigd en ook weer uitgesteld, maar nu lijkt het er dan toch echt van te komen: inmiddels is er een betaversie van de app online.

Met Mofibo krijg je voor een vast bedrag per maand onbeperkt toegang tot duizenden e-books en luisterboeken, op je smartphone of tablet. De boeken zijn ook offline beschikbaar, zodat je er altijd en overal van kunt genieten, ook als je geen internetverbinding hebt.

Mofibo App Bookshelf

Mofibo App E-book

Hoewel de app nog niet officieel gelanceerd is en deze zich nog in de testfase bevindt, kun je Mofibo wel alvast proberen. Je vult dan je emailadres in en ontvangt een toegangscode waarmee je het inschrijfproces voor een gratis proefmaand kunt starten. Na het invullen van je gegevens wordt je gevraagd een betaalmethode te kiezen (iDeal, creditcard of Paypal). Je krijgt 1 maand gratis en begint dus pas na 1 maand met betalen. Je kunt op elk moment opzeggen. De prijs is normaal 12,99 per maand maar wie zich nu al inschrijft betaalt na de proefmaand maar 9,99.

Je vindt de app in de Appstore (Apple) en in de Play Store (Android). De app heeft nog wel een Deense naam maar dat mag de pret niet drukken, je logt gewoon in met je e-mailadres en je wachtwoord en je kunt beginnen met lezen. In de app kun je kiezen of je Engelse of Nederlandse boeken wilt bekijken en je kunt drie boeken tegelijk lezen.

Vorig artikelCB: Digitaal lezen blijft groeien
Volgend artikelReview: Icarus Illumina XL

11 REACTIES

  1. ik heb mezelf aangemeld voor de gratis 30 dagen. vind de app totaal onoverzichtelijk, maar 10 boeken per categorie, maar wat als dat niet boeken zijn die je wil. hoe krijg je dan makkelijk andere boeken te zien. zeker nog verbetering nodig voordat ze echt live gaan (want ze zitten nu in een beta)

  2. Nog wel wat schoonheidsfoutjes, maar ze zitten nog in een testfase inderdaad dus ik neem aan dat er nog wel wat verbeterd zal worden. In de bevestigingsmail geeft Mofibo al aan dat nog niet alle boeken erin staan en dat de app dagelijks aangevuld wordt. Ik ben benieuwd naar hoe het totale aanbod eruit gaat zien. Vind de app op zich wel overzichtelijk eigenlijk.

  3. inderdaad nog niet veel boeken, maar de app werkt al heel goed op mijn e-reader. Makkelijk te gebruiken, verschillende lettertypes e.d.
    Veelbelovend!

  4. Op de website van Mofibo las ik dat je de boeken niet op een e-reader kunt lezen, alleen op een tablet of een telefoon. In de reactie van Silvia lees ik dat de app goed werkt op de e-reader. Hoe zit dit precies?

    • De meeste e-readers zijn niet geschikt om apps op te installeren. Op sommige readers kan het echter wel, bijvoorbeeld de Illumina serie van Icarus. Hier kun je wel apps zoals Mofibo en Bliyoo op gebruiken.

    • Er zijn redelijk wat nieuwe boeken te vinden in de app. De nieuwste Nicci French staat er al in, net als bijvoorbeeld Maestra (L.S. Hilton), Ik was een van hen (Maarten Zeegers) en Nachtblauw (Simone van der Vlugt).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in