Hoe download ik ebooks?

4

Ebooks downloaden

Digitale boeken koop je bij webwinkels als Bol.com of eBook.nl. Wanneer je die wilt lezen moet je ze eerste downloaden. Dat doe je door na aanschaf te klikken op de link in de aankoopgeschiedenis in je account of in je mailbox. Je downloadt de ebooks vervolgens in ePub-formaat, het meestgebruikte bestandsformaat voor ebooks.

ePub ebooks openen

Na het downloaden open je de ebooks op je PC of laptop met een programma als Calibre of Adobe Digital Editions. Hiermee kun je ze ook eenvoudig naar je ereader sturen, wanneer je deze met een USB-kabeltje met je computer verbindt.

Gratis ebooks downloaden

Gratis ebooks zijn ook vaak in het ePub-formaat. Maar ook kom je nog wel eens gratis digitale boeken in PDF-formaat tegen. Die laatste zijn vaak wat minder geschikt om op je ereader te lezen, omdat de paginagrootte en lettergroottes niet altijd goed uitkomen op het wat kleinere scherm van je ereader. Op je PC of laptop kun je PDF-boeken wel goed lezen, met bijvoorbeeld het programma Adobe Reader.

Vorig artikelWat is een ACSM-bestand?
Volgend artikel‘Komst Mirasolschermen opnieuw vertraagd’

4 REACTIES

  1. dag allemaal, iedere keer als ik een ebook download krijg ik het boek in kladblok met allemaal vreemde tekens, dus niet te lezen.

  2. Hallo, Ik heb een vraagje: Ik heb net een e-reader gekocht en wilde er voor nu alvast wat gratis ebooks opzetten. Maar als ik ze op mijn laptop via deze site open, worden de ebooks in een ander tabblad van internet geopend. Hierdoor kan ik ze niet downloaden en dus ook niet op mijn kobo e-reader zetten. Kan iemand me hierbij helpen?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in