Duurste ebook ooit in prijs verlaagd

0

Er wordt vaak geklaagd dat ebooks te duur zijn, vergeleken met hun papieren equivalent. Men vindt dat een ebook, ongeacht de grootte, maximaal zo’n tien dollar of euro zou mogen kosten. Amazon biedt daarom veel Kindle ebooks aan voor de ‘psychologische’ prijs van $9,95. Er zijn echter uitzonderingen: Het ebook Nuclear Energy kost na een prijsverlaging van twintig procent nog altijd meer dan zesduizend dollar.

De Kindle edition van het standaardwerk over kernenergie kostte aanvankelijk 7.790 dollar, net zoveel als de papieren versie.

De uitgave is bestemd voor wetenschappers en ingenieurs, voor wie een dergelijk prijskaartje niet onoverkomelijk is. Van het boek – waarvan de gedrukte versie zo’n 600 pagina’s telt – worden per jaar slechts enkele exemplaren verkocht, waardoor een dergelijk prijskaartje noodzakelijk is om uit de kosten te komen.

De twintig procent korting die Amazon aanbiedt op de ebook versie komt omgerekend neer op 1.558 dollar; voor dat geld kun je bijna vijf Kindles aanschaffen.

Het is voor uitgever Springer niet te hopen dat een kwaadwillende wetenschapper de DRM op de Kindle versie kraakt en het boek zonder beveiliging op internet zet. Iemand die slim genoeg is om de inhoud van dit ebook te doorgronden heeft hiervoor waarschijnlijk nog geen vijf minuten nodig.

Het boek is overigens bij universiteitsbibliotheken die geabonneerd zijn op digitale repositoria die een pdf van het boek in hun assortiment hebben kosteloos in te zien.

Vorig artikelHanlin V3 gaat EZ Reader heten in Amerika
Volgend artikelSoftware release 1.02

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in