E-bookabonnementen groeien hard, losse e-bookverkoop neemt toe

0
ebooks barometer q2 2017

Elk kwartaal publiceert het CB nieuwe cijfers en trends over de ontwikkeling van boeken en e-books in Nederland. Dit kwartaal zijn er zowel meer fysieke boeken als e-books verkocht. 

Wat direct opvalt in de infographic zijn de abonnementen, die met 430% groeiden in vergelijking met het tweede kwartaal van vorig jaar. Het mooie is dat de losse verkoop van e-books daar kennelijk niet onder lijdt. Deze nam namelijk ook toe, met 8,4%. Ten opzichte van de afgelopen 12 maanden steeg de e-bookverkoop zelfs met 10,3%. Ook gingen er meer fysieke boeken over de toonbank. De verkoop daarvan groeide met 5,4% in vergelijking met het tweede kwartaal van 2016.

88,3% van de titels in de bestsellerslijst was ook digitaal verkrijgbaar, 1,6% meer dan vorig jaar. Het aantal e-books dat bij abonnementsdiensten als Kobo Plus e Bliyoo verkrijgbaar is steeg met 4,8% waardoor daar nu 20.774 titels beschikbaar zijn.

Het aantal e-readers is met 8,1% toegenomen. Ongeveer 2 miljoen mensen hebben nu een e-reader. Het aantal smartphones en tablets bleef stabiel.

De complete infographic E-book Barometer Q2 2017 vind je hier.

Vorig artikelSaskia Noort boos om gratis e-books bij tankbeurt
Volgend artikelTweedehands e-bookwinkel Tom Kabinet blijft voorlopig open

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in