E-bookdienst Bookmate timmert aan de weg

2
bookmate-app-ebooks
Afbeelding: persfoto Bookmate

Abonnementsdienst Bookmate, waarmee je voor een vast bedrag per maand onbeperkt kunt lezen, is hard op weg om ook in Nederland voet aan de grond te krijgen. De complete e-bookcatalogus telt inmiddels ongeveer 700.000 titels in 9 talen. Ook het aanbod aan Nederlandse boeken krijgt steeds meer vorm.

Rusland, Azië en Europa
Bookmate heeft grote internationale ambities. Het bedrijf wil de dienst snel verder uitrollen in Europa en dan met name in Zweden, Denemarken en Nederland. Van Nederland heeft Bookmate hoge verwachtingen, zo meldt directeur Andrew Baev in een interview op de website RBTH.

Abonnementen
Bookmate biedt 2 abonnementstypen: standaard en premium. Met het standaard-abonnement van 6,99 Euro per maand (5,82 per maand als je voor een jaar vooruitbetaalt) krijg je toegang tot een selectie van ‘duizenden Nederlandse boeken’. Wel is het zo dat veel bestsellers, vakliteratuur en anderstalige titels niet in het standaard-abonnement vallen.

Wil je het hele aanbod kunnen lezen, dan kies je beter voor het premium-abonnement van 9,99 Euro per maand (of Euro 8,32 per maand als je voor een jaar vooruitbetaalt). Dat is vergelijkbaar met Bliyoo en Mofibo (inmiddels overgenomen door Storytel) waar je 9,99 per maand betaalt.

Nederlandse boeken
In vergelijking met dit voorjaar, toen we Bookmate voor het eerst bekeken, is de Nederlandse collectie behoorlijk gegroeid. Voor de bekendste en meest recente titels moet je dan wel een premium-abonnement hebben, maar dan vind je wel boeken als Judas (Astrid Holleeder), Eindspel (Isa Maron), De jongen die zijn vader zocht (John Boyne), diverse thrillers van Camilla Lackberg en Linwood Barclay en de biografie van Barry Hay. Bookmate heeft op dit moment geen luisterboeken in het assortiment.

Oneindige boekenplank
In de bibliotheek van Bookmate kun je ook je eigen e-books uploaden zodat je al je boeken in 1 app terugvindt. Er is geen maximum aan het aantal boeken dat je tegelijk kunt downloaden en op je boekenplank kunt zetten. De boeken zijn ook offline beschikbaar: na het downloaden heb je geen internetverbinding meer nodig.

Gratis proberen
Je kunt Bookmate gratis een maand proberen. Hiervoor kies je een van de twee betaalde abonnementen (Standaard of Premium) en vul je emailadres en creditcardgegegevens in. Na de gratis proefmaand wordt het abonnement automatisch verlengd, tenzij je opzegt. Dit kan via de profielinstellingen op de website of in de app.

Vorig artikelKobo Aura H2O nu maar 159 Euro + WINACTIE
Volgend artikelGefeliciteerd! Dit zijn de 10 winnaars van een e-bookcadeaubon

2 REACTIES

    • Nee helaas Arend, net als Bliyoo en Mofibo zijn de boeken van Bookmate alleen in de app (of in de online reader) te lezen. De enige e-readers die je hiervoor kunt gebruiken zijn de e-readers waar je apps op kunt installeren, zoals bijvoorbeeld de Icarus Illumina of de Onyx Boox C67.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in