E-books in Duitsland: Tolino verliest terrein aan Amazon

0
amazon-kindle

Tolino, het e-bookplatform van de drie grootste Duitse boekwinkelketens, verliest terrein aan Amazon. Dat meldt Buchreport op basis van het jaarverslag van Readbox, een belangrijke leverancier van e-books.

Readbox levert e-books van grote uitgevers als Bastei Lübbe, Harper Collins en Carlsen aan online winkels. In 2016 waren dat bijna 12,7 miljoen e-books. Hoewel het dus niet gaat om de totale e-bookverkoop in Duitsland, geeft het onderzoek toch een interessant beeld van de verhoudingen tussen de verschillende aanbieders.

In het verslag van Readbox worden de aanbieders niet bij naam genoemd, maar volgens Buchreport is het duidelijk dat het gaat om Amazon en Tolino. Het marktaandeel van Amazon nam in 2016 met twee procentpunten toe naar 55%. Het aandeel van Tolino daalde van 27% naar 23%. In het Readbox-verslag van 2015 was Tolino nog marktleider.

In januari 2017 nam Kobo aandelen Tolino over van het Duitse Telekom en werd het Canadese bedrijf de nieuwe technologiepartner van de Tolino-groep.

Bron: Buchreport

Vorig artikelDigitale media bevorderen lezen en leren
Volgend artikelStudieboekendienst BUKU legt opnieuw grote uitgever vast

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in