E-books: leen ze bij de Bibliotheek!

2
e-books lenen bij de Bibliotheek

Veel mensen zijn bibliotheeklid, maar zijn nog niet bekend met e-books. Daar wil de Bibliotheek verandering in brengen met een grote landelijke campagne die vandaag van start is gegaan. De boodschap: e-books lenen bij de Bibliotheek is eenvoudig, betrouwbaar, legaal en voor bibliotheekleden gratis.

De komende weken zetten bibliotheken hun e-bookcollectie in het zonnetje. Ze worden bijgestaan door een gevarieerde groep schrijvers die om de beurt onder de hashtag #FavEbook twitteren over hun favoriete e-book. O.a. Guus Kuijer, Kluun, Abdelkader Benali, Loes den Hollander, Ronald Giphart en vele anderen doen mee aan de estafette.

De collectie van de Bibliotheek bestaat uit ruim 11.000 titels en bevat thrillers, romans, jeugdboeken en informatieve boeken. Als bibliotheeklid kun je met je bibliotheekpas een webaccount aanmaken en krijg je gratis toegang tot de e-books. Heb je geen biebpas maar wil je wel e-books lenen? Ook dit is mogelijk met het digitale abonnement van de Koninklijke Bibliotheek. Je betaalt dan Euro 42,00 per jaar en krijgt daarvoor toegang tot de complete e-bookcollectie.

Het e-bookplatform van de Bibliotheek is verder verbeterd en vernieuwd. Tot nu toe hebben ruim 240.000 mensen een webaccount aangemaakt. Het afgelopen jaar werden meer dan 1,5 miljoen e-books uitgeleend. Het meest gelezen e-book voor volwassenen was Marion Pauw met Daglicht.

Vorig artikelGoedkope e-readers
Volgend artikelCB: Digitaal lezen blijft groeien

2 REACTIES

  1. jammer dat het aanbod aan ebooks nog erg onbeperkt is. op bol.com zijn nieuwe ebooks prima te vinden, maar in de bieb collectie komen alleen flut romans voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in