E-books lenen bij de Bibliotheek meest populair bij bezoekers eReaders.nl

0
illumina-apps

We kregen ruim 300 reacties binnen op de winactie voor de Icarus Illumina, waarbij we vroegen naar jullie favoriete leesapps of abonnementsdiensten. Hoewel er veel verschillende apps werden genoemd, kwam er toch een duidelijke favoriet naar voren: e-books lenen via de Bibliotheek.

Bijna 41% van de inzenders maakt het liefst gebruik van de Bibliotheek-app of downloadt de boeken op Bibliotheek.nl voor op de e-reader. Weliswaar is het assortiment van de digitale bibliotheek voor verbetering vatbaar en zijn lang niet alle boeken ook op een e-reader te lezen, toch is een ruime meerderheid zeer tevreden met deze dienst. De lage kosten zijn een belangrijk pluspunt. Ook andere apps van de Bibliotheek, zoals de Vakantiebieb en de Luisterbieb werden genoemd.

4,8% koos voor Bliyoo. Het pluspunt van Bliyoo is volgens de fans dat er in de app zowel boeken als tijdschriften en luisterboeken beschikbaar zijn. De dienst is daarmee van alle abonnementsdiensten het meest veelzijdig.

5,2% van de inzenders gebruikt het liefst Bookmate. Met name inzenders uit België kozen Bookmate als favoriete leesapp.

Bijna 1% noemde Storytel. De populariteit van audioboeken groeit snel, maar de markt is in Nederland nog relatief klein.

Bookchoice, het voormalige Elly’s Choice, werd vaak genoemd. 9,9% van de inzenders gebruikt deze dienst, waarbij je elke maand 8 e-books en luisterboeken krijgt, het liefst. Verschillende mensen gaven aan enthousiast te zijn over het feit dat Bookchoice sinds vorige maand ook luisterboeken aanbiedt, anderen noemden het een tegenvaller dat er nu minder boeken in het pakket zitten.

En dan is er nog een grote groep van 30% die nooit leesapps of abonnementsdiensten gebruikt. Deze inzenders kopen losse e-books of papieren boeken en/of downloaden gratis e-books. Sommige gebruikers vinden het assortiment van abonnementsdiensten niet aansprekend genoeg. Zij willen alleen betalen voor boeken die zij zelf uitkiezen en niet voor de mogelijkheid om onbeperkt te lezen. Anderen hebben zich simpelweg nooit verdiept in de verschillende diensten en leesapps maar zeggen hier wel interesse in te hebben.

Andere apps die genoemd werden zijn onder meer: Kindle, Blendle, Aldiko, Google Play Books, Gutenberg, Legimi, iBooks, Passend Lezen en de bol.com/Kobo app.

Op het moment dat de winactie van start ging was Kobo Plus, de nieuwe abonnementsdienst van Kobo en bol.com, nog niet gelanceerd.

Wil je meer weten over de verschillende abonnementsdiensten? Bekijk hier ons uitgebreide overzicht.

Vorig artikelAantal e-readers in Verenigd Koninkrijk groeit nog steeds
Volgend artikelGefeliciteerd! Dit is de winnaar van de Icarus Illumina

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in