E-books lenen bij de Bibliotheek

0
Bibliotheek.nl

Sinds 1 januari is het (eindelijk!) mogelijk om een zogenaamd ‘digital only’ abonnement af te sluiten bij de Koninklijke Bibliotheek. De digitale Bibliotheek biedt een collectie van ruim 10.000 e-books (literaire romans, thrillers, kinderboeken, fictie, poëzie en een kleine selectie Engelstalige titels). Voor Euro 42,00 per jaar heb je de keuze uit alle e-books, waarvan je er 10 tegelijk kunt lenen die 21 dagen op je boekenplank blijven staan. Net als bij de gewone bibliotheek is het mogelijk om boeken die je nog niet uit hebt te verlengen.

E-books lenen bij de bibliotheek kon al langer, maar deze service was voorbehouden aan bibliotheekleden: wie al lid was bij een lokale bibliotheek kon met zijn pas ook e-books lenen. Met de komst van dit nieuwe type abonnement hoef je niet per se meer lid te zijn van de lokale bieb. Goed nieuws dus voor wie het liefst digitaal leest!

Je kunt de e-books van de Bibliotheek lezen via de app op je smartphone en tablet, maar gelukkig ook op je e-reader. Boeken die zijn verlopen verdwijnen niet automatisch van je e-reader, maar zijn na het verstrijken van de uitleentermijn niet meer te openen.

Vorig artikel2016 Jaar van het Boek
Volgend artikelGoedkope e-readers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in