E-Ink komt met vouwbare e-reader

1
vouwbaar-eink-scherm

Zie jij een e-reader die je open kunt vouwen als een echt boek wel zitten? Dan is er goed nieuws, want het bedrijf e-Ink showde eind vorige maand een prototype van een nieuwe e-reader met Carta Mobius scherm van 10.2 inch.

E-readers met twee schermen zijn er al langer, bijvoorbeeld de Gvido die veel wordt gebruikt voor bladmuziek. Het bijzondere van dit nieuwe display is dat het een geheel is en niet zoals de Gvido uit twee delen bestaat. Het scherm heeft een resolutie van 220 ppi.

Behalve de vouwbare e-reader liet e-Ink andere panelen zien, bijvoorbeeld schermpjes van 1.1 en 1.3 inch voor wearables als smartwatches, rechthoekige displays voor prijskaartjes en schermen van 3.5 tot 5.2 inch die als extra scherm bij een smartphone kunnen dienen. Ook zijn er grotere displays van 10.3 en 13.3 inch. Kobo en Onyx werken al aan producten met deze schermen.

 

Vorig artikelReview: Kobo Aura H2O Edition 2 (2017)
Volgend artikelKleine kinderen lezen liever van papier

1 REACTIE

  1. Prettig om te lezen en horen dat de e-inktechnologie verder wordt verfijnd. Flexibele schermen bieden zeker mogelijkheden, al lijken ze mij voorlopig toch erg spiegelend. Of een toeklapbaar 10 inch scherm echt aantrekkelijker leest is maar de vraag. Moet een e-inkschem echt de bladspiegel van een boek benaderen? Voor mij hoeft het alvast niet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in