e Ink start productie ACeP-kleurenschermen

0
e ink acep
Afbeelding: https://www.eink.com/about-us.html

Het bedrijf E Ink, de grootste fabrikant van elektronische inkt, werkte de afgelopen jaren aan een innovatieve nieuwe technologie: Advanced Color ePaper (ACeP). Hiermee kan elke pixel van een e-inkscherm kleur weergeven zonder gebruik van een kleurenfilter (CFA). Inmiddels is het bedrijf begonnen met de productie van de kleurendisplays.

In 2016 presenteerde E Ink de eerste prototypes. Deze maand was het bedrijf aanwezig op de SID display Week in San Francisco en werden er ACeP-displays van 13.3 en 26 inch getoond. Deze zijn inmiddels in productie genomen.

ACeP behoudt de voordelen van de huidige e-inkschermen: ook de nieuwe technologie is zeer energiezuinig en zorgt voor een goede leesbaarheid in alle lichtomstandigheden.

ACeP-schermen zijn met name ontwikkeld voor toepassingen in de openbare ruimte. In theorie zou de technologie ook kunnen worden toegepast in e-readers. Dit zou perspectief bieden voor boeken waarvoor een gewone e-reader vaak niet voldoet: bijvoorbeeld prentenboeken, strips, kookboeken en studieboeken. De focus van E Ink voor wat betreft de ACeP-schermen ligt echter niet bij e-readers, gaf het bedrijf aan in augustus 2018 aan.

Op e-readers met kleurenschermen zullen we dus voorlopig nog even moeten wachten.

Bron: eInk.com

Vorig artikelDe leukste gratis e-books #33
Volgend artikelGratis ebooks lezen: op 1 juni gaat de VakantieBieb weer open

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in