E Ink verstuurt eerste ACeP kleurenschermen

0
E Ink kleurenscherm ACeP
Foto: Business Wire - (http://www.businesswire.com/news/home/20160524006209/en/Ink-Announces-Advanced-Color-ePaper-Breakthrough-Technology)

Het bedrijf E Ink, de grootste fabrikant van elektronische inkt, werkte de afgelopen jaren aan een innovatieve nieuwe technologie: Advanced Color ePaper (ACeP). Hiermee kan elke pixel van een e-inkscherm kleur weergeven zonder gebruik van een kleurenfilter (CFA).

In 2016 presenteerde E Ink de eerste prototypes op de SID Display Week in San Francisco. Inmiddels zijn de eerste exemplaren verstuurd naar klanten die e-inkschermen gebruiken voor borden in de openbare ruimte, zoals bijvoorbeeld dienstregelingen, prijskaartjes, reclameborden en andere informatieschermen. E Ink kan naar aanleiding van deze eerste uitrol de bijbehorende software ontwikkelen.

Op dit moment zijn er ACeP-schermen van 13.3 inch en 32 inch. Het 13.3 inch scherm kan 32.000 verschillende kleuren weergeven en heeft een resolutie van 1600×2500 en 150 ppi. ACeP behoudt de voordelen van de huidige e-ink schermen: ook de nieuwe technologie is zeer energiezuinig en zorgt voor een goede leesbaarheid in alle lichtomstandigheden.

ACeP-schermen zijn met name ontwikkeld voor toepassingen in de openbare ruimte. In theorie zou de technologie ook kunnen worden toegepast in e-readers. Dit zou perspectief bieden voor boeken waarvoor een gewone e-reader vaak niet voldoet: bijvoorbeeld prentenboeken, strips, kookboeken en studieboeken. Op dit moment ligt de focus van E Ink voor wat betreft de ACeP-schermen echter niet bij e-readers, geeft het bedrijf aan.

Vorig artikelKobo sluit megadeal met Walmart
Volgend artikelDe leukste gratis e-books #25

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in