E-prequel van €0,49 moet verkoop nieuwe thriller Jilliane Hoffmann stimuleren

0
prequel ebook hoffman

Op 25 september verschijnt bij uitgeverij De Fontein Insomnia, de nieuwe thriller van Jilliane Hoffman. Door middel van een digitale prequel van slechts 0,49 hoopt de uitgeverij lezers warm te maken voor de nieuwe titel. De prequel Nummer 9 is sinds deze week te koop en loopt dus vooruit op Insomnia.

Aan BOEKblad vertelt Claudia van der Werf, acquirerend redacteur crime bij De Fontein, dat het idee afkomstig was van Hoffmans Duitse uitgeverij. “Ze wisten dat Hoffman nog een kort verhaal had geschreven dat bij Insomnia hoort en dat geldt als prequel. Zij zijn toen een marketingactie begonnen met een goedkoop e-boek.” In Duitsland deed de promotieactie het zo goed dat De Fontein besloot het ook te proberen. De prequel heet Nummer 9 en is deze week verschenen. Het verhaal is ook los te lezen.

Zeer goedkope of zelfs gratis e-books worden vaker ingezet om het publiek op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met een auteur of serie. Van de succesvolle thrillerserie van M.J. Arlidge over inspecteur Helen Grace verschenen inmiddels de prequels Schuitje varen en Alles in de wind, die beiden in e-bookvorm te koop zijn voor slechts 0,99.

In 2017 bood uitgeverij Podium de titel DJ van Kluun als e-book gratis aan bij aankoop van de papieren versie. Soms zijn e-books tijdelijk gratis te downloaden, om bijvoorbeeld meer zichtbaarheid voor debuten te genereren.

Jilliane Hoffman is bekend van thrillers als Vergelding, De snijkamer en De kleine getuige. Ze werkte als officier en adviseur van justitie in Miami en stond de FBI bij in verschillende misdaadonderzoeken.

Vorig artikelNieuwe Lite en Go apps handig voor Android e-readers
Volgend artikelNieuwe Icarus Illumina XL6 heeft Android 6.0, audio en octacore processor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in