E-Reader voor de studie

Goeiemiddag allen,

ik ben al lange tijd op zoek naar een E-Reader die ik goed kan gebruiken voor mijn studie. Ik studeer Literatuur en Media en moet daarvoor nogal wat boeken en artikelen lezen. Om niet steeds met een zware tas te hoeven slepen leek een E-Reader me daarom een uitkomst. En voor het sparen van de ogen is het lezen vanaf E-ink natuurlijk veel fijner dan al die PDFs vanaf de laptop te lezen (en het scheelt weer een hoop bomen om ze niet allemaal te hoeven printen).

Na lang zoeken leek de Icarus Sense G2 aan mijn eisen te voldoen. Opzich leest hij niet verkeerd, alleen de functie voor het maken van aantekeningen werkt echt beroerd in mijn opinie. Markeringen lijken hun eigen wil te krijgen en schieten ver door voorbij waar je met de stylus bent gestopt, en aantekeningen of schetsen verdwijnen wanneer je van lettertype verandert.
Dat het scherm ook nog eens heel erg spiegelt valt te overzien, maar werkt ook niet in zijn voordeel.

Deze ga ik dan ook terugsturen, maar ik heb geen idee wat er nu een goed alternatief zou zijn. De Kobo Touch zag er wel veelbelovend uit, maar weet iemand hoe de aantekeningfunctie daarvan is? Het markeren zag er behoorlijk soepel uit, maar werkt dit ook in PDF bestanden?
De Sony readers vind ik er ook nog steeds goed uitzien, maarja, die leverbaarheid he. Is dat het wachten waard, of wellicht de volgend generatie?

Iemand suggesties? Alvast hartelijk dank in dat geval!

Tim