E-reader voor oma

Beste forumleden,

Ik weet niet zeker of dit het juiste forumdeel is en of er al gelijkwaardige topics zijn (kon er alleen 1 vinden uit 2010, dus gedateerd), maar hier mijn vraag:
Mijn oma van in de 90 heeft moeite met het kleine lettertype in normale boeken en grote letterboeken zijn lang niet altijd van elk boek verkrijgbaar. Ze leest haar boeken nu voornamelijk met vergrootglas en na lang overpraten is ze het erover eens dat een e-reader wel wat voor haar is. Daarom ben ik aan het kijken voor een e-reader voor haar. Een paar belangrijke voorwaarde waar de reader aan moet voldoen:
– Mijn oma heeft nog nooit iets te maken gehad met computers en de e-readers moet dus gebruiksvriendelijk zijn en het liefst zo weinig mogelijk functies (niet 10 menu’s door voordat ze eindelijk bij haar boek is).
– Ze heeft slechte ogen, dus het contrast moet duidelijk zijn. Zijn de moderne e-readers al te vergelijken met gedrukte boeken?
– Het lettertype moet te vergroten zijn
– Zonder dat zij de hele tijd aan het bladeren is, omdat er maar een paar zinnen op 1 bladzijde staan, dus liefst wel een scherm van 9-10 inch.
– Daarnaast moet hij ook weer niet te zwaar zijn, maar ook weer niet zo slap dat als zij hem 1x laat vallen dat hij gelijk kapot is (in hele huis vloerkleed, dus klap zou niet zo heel groot zijn).
– Liefst goede batterij die op te laden is in stopcontact

Zijn er e-readers die hier aan voldoen? De prijs maakt niet zoveel uit. Welke e-reader voldoet hier allemaal aan of komt het dichtst in de buurt en bevelen jullie aan? Alvast bedankt voor jullie reacties.

Groet,
Aborah