EBL en ADE

Ik kijk al enkele weken mee op het forum en heb sinds afgelopen zaterdag zelf een reader aangeschaft. Ik heb de sony prs300. Zaterdag gelijk in gebruik genomen via mijn netbook met xp, omdat ik al veel had gehoord over problemen met vista. Met kalmte en beleid is alles dan ook gelukt. EBL installeren, registreren en machtigen pc en reader, gratis ebooks van bol.com waren zo overgezet, maar het gekochte book had wat langer de tijd nodig. Maar uiteindelijk ook gelukt.

Gisteren weer twee boeken aangeschaft en er gebeurde niks! Geen meldingen ook, maar wat ik ook probeerde hij laadde ze niet in EBL. Na een uur nog geen resultaat. Alle gebruiksaanwijzingen ed nagekeken maar niks te vinden. Hier op forum gekeken en gezien dat er aangeraden werd om over te stappen op ADE. Dus via bol.com ADE geïnstalleerd en dat ging prima. Werd niet naar mijn Adobe ID gevraagd, maar opende gelijk en liet gelijk zien dat reader verbonden was. Gekochte boeken naar kopje ‘gekochte boeken’ gesleept en dat lukte dus wel. Via deze weg op reader gezet en gelukkig waren ze dus niet verloren gegaan.

Ben blij dat het zo gelukt is, maar wel bang dat het de volgende keer bij aansluiten van de computer problemen gaat geven. Ben wel een beetje digibeet. Als ik de reader op de pc aansluit opent deze namelijk gelijk EBL en nou ben ik bang dat ie de boeken die ik gekocht heb er gelijk afgooit omdat ze niet in EBL te vinden zijn maar in ADE. Durf EBL ook niet zomaar van de computer af te gooien, want ben bang dat alles dan weg is, machtiging ed. Weet iemand dit? Kan ik EBL misschien zo instellen dat deze niet gelijk opent bij aansluiten reader? Ik hoop dat iemand me hiermee kan helpen.

Boeken betekent voor mij ontspanning, maar van al het geklooi met het erop zetten levert het alleen maar stress.