Ebook App voor Android en iOS: Glose

0
Glose, social reader for ebooks
https://glose.com

Glose (van het Latijnse woord glossa, ofwel aantekening in een tekst) is een leuke app waarmee je ebooks kunt lezen op Android en iOS. Maar dat niet alleen, want behalve ebooks aanschaffen en lezen, kun je er ook notities in maken, die vervolgens zichtbaar zijn voor alle Glose gebruikers die datzelfde boek lezen. Kom je tijdens het lezen een interessante quote tegen dan kun je deze delen via de app, maar ook direct op Facebook en Twitter. Leuk is het ook dat je je vrienden kunt uitnodigen om een bepaald boek te lezen. Kortom: Glose is behalve een ebook store ook een digitale leesclub.

Bij het opstarten van de app worden er meteen 10 gratis ebooks op je boekenplank gezet, zoals Oliver Twist en Schateiland. De store telt meer dan 500.000 titels, waarvan een deel gratis en een deel tegen betaling. In de store vind je verschillende categorieen, waaronder bestsellers, de favorieten van je vrienden, young adults en technologie. Van ieder boek kun je bovendien gratis de eerste 10% lezen.

Jammer is dat de complete app en alle ebooks op dit moment alleen beschikbaar zijn in het Engels. Desondanks is Glose zeker een interessante en leuke app voor fans van ebooks. Het succes van de app groeit snel, net als het aantal boeken. Wat Glose voor heeft op gigant Amazon is het sociale aspect en de extra’s, de app hoopt er daarmee dan ook voor te zorgen dat mensen hun ebooks bij Glose kopen. Al met al de moeite waard om eens een kijkje te nemen op de website van Glose.

Bron: http://techcrunch.com

Vorig artikel445 Topthrillers voor €4,99
Volgend artikelApple komt met News-app, artikelen lezen à la Flipboard

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in