Een e-reader als kerstcadeau

3
E-readers kerstaanbiedingen

Wil je een e-reader cadeau doen (of krijgen!) voor Kerst, maar zie je door de bomen het bos niet meer? eReaders lichtte er een paar uit, met de beste aanbiedingen van dit moment.

Onder de 100 Euro:
De nieuwe Kobo Touch 2.0 heb je al voor 89 Euro en is een degelijke e-reader met e-Ink scherm. Lezen in de zon is dus geen enkel probleem. Houd er wel rekening mee dat dit apparaat geen ingebouwde schermverlichting heeft.

Een Amazon-fan? Amazon heeft regelmatig interessante aanbiedingen voor de Kindle e-readers. Op dit moment krijg je 20 dollar korting op de Kindle, Kindle Paperwhite en de Kindle Paperwhite 3G. De Kindle heb je nu dus al voor 79,99 dollar. Om deze te bestellen moet je wel uitwijken naar Amazon.de of Amazon.com. De Amazon e-readers ‘lusten’ alleen e-books in het eigen Kindle formaat, maar met het programma Calibre is het even omzetten van e-books die je bij Bol.com, e-book.nl of andere webwinkels hebt aangeschaft geen probleem. Deze Kindle heeft geen schermverlichting, in tegenstelling tot de nieuwe Kindle Paperwhite, die ook een hogere resolutie heeft en op dit moment 119,99 dollar kost.

Tussen de 100 en 150 Euro:
Liever wel schermverlichting? Kobo doet deze maand ook de populaire Kobo Glo HD in de aanbieding: je koopt hem nu voor 109 Euro in plaats van 129 Euro en je krijgt er nog 10 Euro boekentegoed bij ook. Met de Glo HD haal je een reader in huis met een Comfort Light waarvan je de sterkte kunt aanpassen aan jouw voorkeur, e-Ink Carta scherm met hoge resolutie, een intern geheugen van 4 GB en een batterijduur van ruim 2 maanden.

Ben je een multilezer en wil je niet gebonden zijn aan een bepaald platform? De Icarus Illumina draait op Android, waardoor je eenvoudig bij alle grote webwinkels boeken kunt aanschaffen en apps als Kindle, Bliyoo en de Koninlijke Bibliotheek kunt installeren. De prijs van de Illumina komt op 120 Euro.  Binnenkort verschijnt overigens ook de nieuwe Illumina XL, met een 8 inch scherm voor extra comfortabel lezen.

Boven de 150 Euro:
Heb jij al meerdere apparaten ‘versleten’ door ze in bad te laten vallen of er wijn over te knoeien? Dan is de water- en stofbestendige Kobo Aura H2O iets voor jou. Niet alleen heeft deze e-reader geen centje pijn als hij in het water terecht komt, ook is het haarscherpe 6,8 inch scherm net iets groter dan dat van de meeste andere e-readers, wat zorgt voor een prettige leeservaring.

Wat is jouw favoriete e-reader en waarom? Of gebruik je liever een tablet? Praat mee onder dit bericht of op het forum.

Vorig artikelLees zoveel je wilt met eLinea
Volgend artikelWinteractie Vakantielezen.nl: 20 e-books tijdelijk € 7,99

3 REACTIES

  1. Tolino Vision 2.
    Mooie snelle ereader, makkelijk bestellen bij je lokale boekhandel (i.p.v. een groot internationaal bedrijf), je ebooks verschijnen vanzelf op je ereader.

  2. De Tolino. Een andere goede kandidaat. Waar is de tijd dat je een Kobo via de boekhandel bestelde?

    Toch een bemerking: een e-inkreader is een heel mooi geschenk op voorwaarde dat de ontvanger ‘vragende’ partij is. Anders is er veel kans dat de mooie reader stof gaat liggen vergaren of enkel tot ergernis leidt.

  3. Ja, daar heb je helemaal gelijk in Joan. Toch is een e-reader voor velen een luxe product dat zij niet snel voor zichzelf zouden kopen. En dan is het toch fijn als de Kerstman er aan denkt 🙂

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in